PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La demanda es presentarà pel dany econòmic i reputacional

La demanda es presentarà pel dany econòmic i reputacional

Per El Periòdic

Sandro Rosell i Joan Besolí, durant el seu judici.
Sandro Rosell i Joan Besolí, durant el seu judici. | AFP

L’exconseller de Finances del comú de Sant Julià, Joan Besolí, i l’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, presentaran el mes vinent una demanda milionària contra l’Estat espanyol per responsabilitat civil. El Tribunal Suprem estableix que tota persona que hagi estat en presó preventiva i hagi estat absolta al seu judici, té dret a una indemnització. Així, Rosell i Besolí, representats pel bufet d’avocats Pau Molins, demanaran una compensació milionària a Espanya pel dany econòmic i reputacional. 

La petició del bufet, que es presentarà davant del Ministeri de Justícia espanyol i està defensada amb més de 90 folis, es detallen les pèrdues patrimonials que els dos empresaris van patir durant el temps que van ser a la presó. Tant Rosell com Besolí van passar 643 dies tancats a Soto del Real i Can Brians 2, per ordre de la jutge de l’audiència espanyola Carmen Lamela..

Antecedents /
Joan Besolí i Sandro Rosell van ser absolts l’abril de l’any passat del delicte de blanqueig de capitals relacionat amb comissions procedents de partits de la selecció brasilera de futbol. El Tribunal no estableix cap paràmetre sobre els valors de les indemnitzacions, però la sentencia al respecte assegura que serà, «en funció del temps de privació de llibertat i les conseqüències personals i familiars que s’hagin produït». 

Tenint en compte que tots dos empresaris van deixar d’ingressar diners durant dos anys i van perdre tots els acords econòmics que tenien, a més d’haver d’assumir totes les despeses personals, es preveu que el bufet d’advocats que els representa, demani una quantitat milionària. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT