PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ibon Navarro renova per dos anys amb el MoraBanc

"Hem de mantenir la il·lusió i l’ambició», assegura el tècnic

Per El Periòdic

Ibon Navarro, avui.
Ibon Navarro, avui. | M. L-E.

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, seguirà il·lusionant a l’afició tricolor durant dues temporades més. El tècnic va firmar ahir el seu contracte, de manera que s’allarga fins el 2022, fet que l’haurà portat a complir un cicle de quatre anys al capdavant de l’entitat, després d’haver arribat procedent de l’UCAM Múrcia en substitució de Joan Peñarroya.

En aquesta època daurada del club, l’entrenador ha aconseguit algunes gestes, com classificar-se per a les semifinals de l’EuroCup o de la Copa del Rei, a més de guanyar-se la fama de matagegants, després d’haver assolit tombar a grans rivals.

En aquest context, Navarro va comentar que «quan un entrenador renova el seu contracte no és només perquè ha fet bé la seva feina, sinó perquè hi ha molta gent al seu voltant que també ho ha fet». «Tot és més fàcil quan tothom està al costat de l’equip, no només quan guanyes a Màlaga o Lió», remarcava i assegurava que «hi ha una combinació de coses que han fet molt fàcil que estigui aquí». «Hem d’acabar l’any de la millor manera, encara que serà difícil, però hem de mantenir la il·lusió i l’ambició», destacava i recordava que «hi ha equips que tenen més pressupost que nosaltres, però tenim coses que no tenen que ens fan tan competitius com ells». «Tinc la confiança de saber que estic en el lloc adequat», subratllava. Així, va insistir en el fet que «estem en un bon lloc per créixer i per fer créixer el club amb mi», «estem en una lliga on hi ha molts equips que estan creixent econòmicament, que fa difícil que et mantinguis allà, mantenint la filosofia i la idea d’equip que tenim», puntualitzava. A més, va recalcar que «hem trobat una línia que ens agrada a mi i al Franscesc Solana, hem pogut créixer en un moment en el qual hi ha molts que lluiten pel mateix que nosaltres. No hi ha cap partit senzill ara mateix, fins al final de la temporada jugarem finals, però estem en una bona situació».

En aquest contentx, el general manager del MoraBanc, Francesc Solana, va comentar que «un dels reptes que teníem quan va arribar l’Ibon era seguir mantenint la nostra identitat, que s’adaptés al club que havíem construït i que volíem seguir competint a totes les competicions a on estàvem». «Cada vegada ens hem sentit millor treballant, poder seguir dues temporades amb ell ens ajudarà a preparar millors les coses i, per tant, els èxits seguiran. La temporada passada va ser un bon exemple d’això. Era important pel club per poder tenir la seguretat que seguia», afegia.

En aquest aspecte, va revelar que «vam fer un plantejament abans de la Copa del Rei de la idea que teníem», que «hem treballat per arribar a un lloc comú» i que «les dues parts teníem clar que volíem seguir». «Hem d’intentar treure el cap on no ens toca, amb deu pressupostos segurament més alts que el nostre, competint per poder entrar a la Copa del Rei i intentant arribar el més lluny possible en competició europea», insistia i recordava que «a la lliga hem d’intentar estar entre el setè i el 12è lloc». Referent als tècnics ajudants Paco Vázquez i David Eudal, va remarcar que «tindran la seva proposta per seguir».

D’altra banda, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, va afirmar que «sens dubte és un dia per estar contents i per celebrar que el podem renovar». «Tenim nous reptes les pròximes temporades. Va arribar en una etapa nova per a nosaltres, que havia de ser un repte en majúscules i que s’havia d’enfrontar com a tal. Va arribar per seguir fent créixer l’equip i el club, i dues temporades després, no hi ha cap mena de dubte que ha estat així», subratllava. «S’ha pogut traduir en bons resultats a la pista. Hem anat fent passes endavant i ara tenim nous reptes molt engrescadors», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT