PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Japó assegura que els Jocs Olímpics no estan amenaçats

Respon a les declaracions de Pound sobre el coronavirus

Per El Periòdic

Yoshihide Shuga durant la seva comparèixença.
Yoshihide Shuga durant la seva comparèixença. | Toshiyuki Matsumoto / AP

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio i el govern del Japó van sortir ahir del pas davant la possibilitat d’una cancel·lació dels Jocs, després que un membre del Comitè Olímpic Internacional (COI), Dick Pound, assegurés que aquests estan en perill pel Covid-19 i que es donaven un marge de tres mesos per aclarir el futur de l’esdeveniment. «S’ha d’esperar una finestra de tres mesos per decidir el destí dels Jocs Olímpics, que estan sent amenaçats pel virus de ràpida propagació a la Xina», va subratllar.

En aquest sentit, el director executiu de l’esdeveniment, Toshiro Muto, va assegurar que «partim amb la premissa que anem a fer els Jocs tal com està previst, de moment la situació per les infeccions del coronavirus és, s’ha de reconèixer, difícil de pronosticar, però prendrem les mesures necessàries per tenir uns Jocs segurs».

Així mateix, va subratllar que «que mai ens han dit que hi hagi un termini per decidir si es faran». «Quan hem demanat al respecte, ens han respost que aquesta no és la posició oficial».

Per un altre costat, el ministre portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, va assegurar sobre les informacions aparegudes que, «aquesta no és l’opinió oficial del COI, s’està procedint amb els preparatius tal com estava previst». A més, el primer ministre del país, Shinzo Abe, va demanar als organitzadors dels principals esdeveniments esportius o culturals de les pròximes dues setmanes que els cancel·lin o els posposin. «Les dues pròximes setmanes són extremadament importants per la prevenció de l’escala de la infecció, demanen als organitzadors que cancel·lin, posposin o redueixen el format de tals esdeveniments», comentava, sense especificar de quins estava parlant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT