PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nacho Castro ja exerceix

L’FC Andorra presenta el nou entrenador després de rescindir el contracte de Gabri i Jorquera

Per Miquel López-Egea

El nou entrenador de l’FC Andorra, Nacho Castro, durant l’entrenament d’ahir a Prada de Moles.
El nou entrenador de l’FC Andorra, Nacho Castro, durant l’entrenament d’ahir a Prada de Moles. | MARICEL BLANCH

Després que l’FC Andorra confirmés ahir la destitució de Gabri García i d’Albert Joquera i que els dos tècnics s’acomiadessin de la plantilla a l’entrenament del matí, el nou tècnic tricolor, Nacho Castro, va dirigir la primera sessió de la nova etapa que va començar ahir, amb l’objectiu de revertir la mala dinàmica que arrossega l’entitat, que tan sols ha sumat tres dels 21 punts possibles en la segona volta de la lliga, fet que l’ha portat fins a la novena posició. A la banqueta l’acompanya Narcís Barrera. Per tant, després d’un parell de dies frenètics, el president del club, Ferran Vilaseca, i el director esportiu de l’entitat, Jaume Nogués, van presentar a Nacho Castro, l’extècnic de la UA Horta, que arriba al club per aquesta temporada i la vinent.

Qui es va mostrar més contundent a la roda de premsa de presentació del tècnic va ser Vilaseca qui va demanar «treure un punt de dramatisme» a la situació perquè «com a entitat, el nostre ADN és ambició, pensem que necessitàvem un revulsiu i Nacho Castro és la persona ideal, estem molt il·lusionats i contents amb el que hem fet fins ara», «hi ha hagut un moment de reflexió, de dubte, i hem pensat que era millor perquè volem arribar el més a dalt possible, encara que hem d’anar partit a partit», sentenciava.
En aquest sentit, també va voler «agrair a Gabri i Jorquera la feina feta» i va destacar que «com a entrenadors han demostrat que són guanyadors, ho han demostrat competint a Segona B però les dinàmiques ens han portat a prendre aquesta decisió». «Ha estat un dia dolorós, pel bé del club hem entès que necessitàvem fer un canvi», subratllava. 

Per un altre costat, Nogués va comentar que «hem arribat a un punt en el qual hem volgut donar la volta a l’equip, ara tot torna a començar, hem de ser positius i mirar endavant perquè hem de posar a l’Andorra on creiem que ha de ser a base de treball». «El que va fer amb l’Horta va impactar al futbol català, és el moment de fer el pas pel seu bagatge i pel que creiem que ens pot donar, volem donar continuïtat al model de club que volem fer», afegia. En aquesta línia, també va indicar que «és un home que coneixem bé, valorant la nostra manera d’entendre el futbol, el model i la situació, és una persona que sabem que sap motivar molt bé els jugadors. L’important és fer el clic aquest perquè les coses segueixin fluint, sabem el què ens aportarà. «La decisió ha estat per sensacions, no per l’objectiu, no és qüestió de la permanència ni de  l’ascens sinó del que sentíem, és una decisió unànime», aclaria. 

El nou entrenador, per la seva part, va revelar que «m’he trobat a un vestidor tocat per la situació però saben que és futbol, volen sortir d’aquesta situació i tenim molt poc marge de maniobra». «Els he demanat que gaudeixin i siguin feliços jugant a futbol», assegurava i reiterava que «l’equip ha jugat molt bé a futbol, volem portar la iniciativa però el més important és que el jugador cregui en les seves capacitats, el principal inconvenient és l’aspecte mental». «Futbolísticament poc puc canviar perquè donava gust veure’l jugar, l’objectiu és ser valent i guanyar tots els partits que queden fins al final de temporada», puntualitzava i recordava que «s’ha de guanyar per tornar a creure». 

Respecte a Barrera, va explicar que «serà un gran entrenador en el futur, té uns coneixements excel·lents i té molt bona lectura del joc». Ara el primer examen serà contra l’Hèrcules, diumenge a les 17.30 hores al Rico Pérez.

PUBLICITAT
PUBLICITAT