PUBLICITAT

La Massana

La Massana estudia modificar l’horari escolar per evitar embussos

Molné senyala Beixalís o la Caubella per construir-hi l’heliport

Per Victoria Gómez Pérez

L’avinguda Sant Antoni de la Massa en hora punta.
L’avinguda Sant Antoni de la Massa en hora punta. | Maricel Blanch

De moment és només una idea, però el Comú de la Massana estudia «escalonar les entrades a l’escola» per evitar els embussos de trànsit que es formen cada matí al centre de la vila. La proposta, però, encara s’ha de parlar amb la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, perquè com va admetre la cònsol massanenca, Olga Molné, la corporació no té competències en aquest àmbit. Tot i això, va creure que «si tots els alumnes en lloc d’entrar a les 9.00 ho fessin una mica abans, ajudaria a no trobar-se amb les persones que van a treballar». 

Una altra mesura que planteja el comú és sincronitzar els passos de  zebra perquè el trànsit només s’aturi una vegada i els vianants creuin al mateix moment en diversos punts: «interrompre el trànsit constantment l’únic que fa és allargar la cua», va admetre Molné. 

Ambdues propostes són només «idees» mentre no arriba el vial, ja que com va acceptar la cònsol, el projecte definitiu encara «pot trigar quatre o cinc anys» i, per tant, més enllà d’aquesta legislatura.

 

L’heliport, una necessitat

D’altra banda, Molné es va mostrar partidària de la «necessitat» de construir un heliport a la parròquia. Concretament, va proposar l’actual abocador de Beixalís o els voltants del telecabina de la Caubella. Ara bé, el comú no acceptarà un heliport a qualsevol preu, sinó que serà «molt sensible» amb l’opinió dels veïns i primarà «la qualitat de vida dels massanencs» enfront de la infraestructura. 

Igual que l’horari escolar, Molné va recordar que l’heliport és un projecte del Govern i el comú l’únic que pot fer és cedir els terrenys que són de la seva propietat. «El Govern ha d’estudiar la possibilitat, la pilota està al seu terrat. Nosaltres tenim molt clar que ha de ser un equipament que sumi i vigilarem el benestar dels nostres ciutadans», va reiterar Molné, en declaracions posteriors a la sessió de comú celebrada ahir.

 

Professionalitzar EMAP

En un altre ordre de coses, la corporació va aprovar  la composició del Consell d’Administració EMAP SAU, l’objectiu del qual és incorporar més professionals que aconsegueixin entrar més capital privat a Pal Arinsal. En aquest sentit, la cònsol va matisar que, tot i que l’estació «ja està sanejada i té beneficis, encara no són suficients per fer obres importants i donar-li un gir». 

Finalment, el comú va aprovar dos crèdits reconduïts de l’exercici anterior per fer front a inversions en curs, com les obres de l’enderroc de l’annex del pavelló de l’Aldosa que ja estan acabades al «98%». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT