PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COI decidirà en tres mesos si celebra els Jocs Olímpics

Pound insta a fer front «a aquesta nova guerra» i vol esperar a tenir dades fiables de l’OMS

Per El Periòdic

Les anelles olímpiques es reflecteixen en un edifici de Tòquio.
Les anelles olímpiques es reflecteixen en un edifici de Tòquio. | AP

El Comitè Olímpic Internacional (COI) es pronunciarà en tres mesos sobre si se celebren els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus, que està provocant la cancel·lació d’un gran nombre d’esdeveniments i de proves esportives. Aquesta informació la va revelar Dick Pound, el membre més antic de l’organisme en una entrevista a Associated Press.

En aquest sentit, Pound va estimar que «s’ha d’esperar una finestra de tres mesos per decidir el destí dels Jocs Olímpics, que estan sent amenaçats pel virus de ràpida propagació a la Xina». «Tot hauria de seguir com sempre», remarcava.
Així mateix, el directiu no es va mostrar alarmista però si va reconèixer els riscs que té la cita olímpica que hauria de començar el pròxim 24 de juliol. «Aquesta és la nova guerra i s’ha d’afrontar. Diria que la gent haurà de demanar: Està sota control suficient perquè podem confiar a anar a Tòquio o no», comentava.

També va exposar que «és una gran decisió i no la podem prendre fins que tinguem dades fiables [de l’Organització Mundial de la Salut] en les quals basar-nos». «Qualsevol consell que el COI està rebent ara sobre el coronavirus i el seu possible impacte tot i tractar-se d’un altre país diferent de l’origen de l’malaltia no requereix per ara la cancel·lació o ajornament dels Jocs», aclaria.

A més, va recordar que «simplement no es posposa un esdeveniment d’aquesta mena i de l’escala que tenen uns Jocs», per tant, «en realitat no podem dir que farem en els pròxims mesos». «Mudar-se a una altra ciutat és poc probable, moure el lloc és difícil perquè hi ha pocs indrets en el món capaços de preparar les instal·lacions en un període molt curt de temps», afegia. «Estic convençut que se celebraran però moltes coses han de començar a passar. Però la incertesa és un gran problema», destacava.

Així, els Jocs només s’han cancel·lat en la seva història moderna per les guerres mundials, encara que les edicions dels anys 1976, 1980 i 1984 van patir boicots.

PUBLICITAT
PUBLICITAT