PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Junior Kobon, condemnat a vuit mesos de presó condicional

Rodrigo assegura que serà «el comitè de competició qui dictamini si anem per via penal o disciplinària»

Per Miquel López-Egea

Junior Kobon, en un partit d’aquesta temporada de la UE Engordany.
Junior Kobon, en un partit d’aquesta temporada de la UE Engordany. | UE Engordany

Junior Kobon, l’exjugador de la UE Engordany que va agredir al futbolista de l’Atlètic d’Escaldes, Richy Hurtado, durant el darrer partit de la Lliga Multisegur Assegurances, va ser condemnat a vuit mesos de presó condicional després que dilluns fos jutjat per la via ràpida, de manera que no pot protagonitzar cap incident durant els pròxims quatre anys. Malgrat això, el que s’ha de discutir ara és la responsabilitat civil que haurà d’abonar al perjudicat, tant per l’agressió patida com pels perjudicis que això li pugui ocasionar. En aquest sentit, el batlle va tenir en compte el penediment manifestat de Junior des del primer moment, així com l’acta arbitral, en la qual es va tenir en compte com es va produir tota la jugada que va concloure amb l’agressió i una picabaralla entre els dos equips, que va significar que el matx s’hagués de suspendre.

En aquest context, el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), David Rodrigo, va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació per parlar d’aquest greu incident. En aquest sentit, va condemnar i lamentar els fets i va recordar que «no representen cap valor del futbol, ja que són actes que s’han d’eliminar». A més, va remarcar que «per sort hi havia l’ambulància al camp i es van minimitzar els efectes». Pel que fa al futur del jugador agressor, va destacar que «serà el que dictamini el comitè de competició».

Així, va subratllar que «les imatges les té la policia i els advocats», referent a la possibilitat de donar el vídeo a Richy, qui va manifestar la voluntat de tenir i publicar les imatges dels fets. Per un altre costat, va voler reiterar que «serà el comitè de competició qui dictamini si anem per via penal o simplement disciplinària». «És una acció molt greu, la sanció pot ser per partits o temporal», va revelar i va destacar que aquesta sanció «l’haurà de complir» perquè «si marxa d’aquesta federació hi ha un transfer pel mig, que va amb la sanció corresponent. L’haurà de complir en qualsevol federació». «Les imatges són terribles», sentenciava.

Pel que fa a la situació del jugador al país, que podria haver estat vivint al país de manera irregular, va comentar que «poden jugar jugadors no residents mentre no siguin assalariats i no se superin les quatre places». «La llicència federativa era correcta», comentava i puntualitzava que «nosaltres no fem de policia per controlar on viu cada jugador».

D’altra banda, Richy, que també viu de la seva imatge després d’haver estat protagonista als platós de la televisió –cal recordar que la seva cosina, Mónica Hoyos, qui es va encarregar de fer virals els fets, va ser concursant del programa GH VIP 6 i el jugador era qui la defensava– va emetre un missatge d’agraïment per «totes les mostres de suport rebudes» i va afegir que «ara necessito descansar, gràcies per tot, sou els millors». Així, el jugador espera avui poder tenir els vídeos i ja està en ple procés de recuperació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT