PUBLICITAT

El Govern centralitza les queixes de l’habitatge en una oficina

Situada al centre històric de la capital, donarà recursos als usuaris o els derivarà a altres organismes

Per Tatiana Navarro

Espot i Filloy davant la nova oficina de l’Habitatge, ahir.
Espot i Filloy davant la nova oficina de l’Habitatge, ahir. | SFGA / CESTEVE

Des d’ahir les persones que tinguin problemes relacionats amb el pis on viuen podran dirigir-se a la nova oficina de l’Habitatge. Un organisme «absolutament prioritari i estratègic» per al Cap de Govern, Xavier Espot, que el va definir com «l’embrió del futur Institut de l’Habitatge». Així, el Govern posa en marxa un servei «centralitzat i unificat» on treballarà una persona especialitzada en l’àmbit, que serà l’encarregada de donar informació, orientar i resoldre dubtes als usuaris que s’apropin a Casa Motxilla, al Centre Històric de la capital. 

Fins ara les queixes es dirigien al mateix ministeri o al Raonador del ciutadà, ja que, com va reconèixer el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, «no hi havia un lloc físic i concret on dirigir-se». Amb el nou espai, des de l’Executiu busquen «acompanyar al ciutadà» a través de la persona que els atendrà. Aquesta estarà especialitzada en l’àmbit urbanístic i derivarà «qüestions més complexes als diferents òrgans de l’Administració». L’oficina «aportarà molt fins que no tinguem en marxa l’Institut Nacional de l’Habitatge», ha afegit.

El despatx omple el buit que va deixar l’Àrea de Política Lingüística en marxar a la nova seu del Ministeri de Cultura, ubicada a l’hotel Rosaleda. El cap de Govern va agrair que la família propietària hagi volgut continuant cedint el local «a un lloguer molt assequible». Oberta en horari intensiu de matins de dilluns a divendres, disposarà d’un telèfon electrònic i un correu a través del qual la ciutadania podrà dirigir les peticions.

Campanya electoral

El programa electoral de Demòcrates incorporava la creació d’un Institut Nacional de l’Habitatge amb el propòsit de recopilar dades fiables del sector, especialment els destinats al lloguer. Els candidats del partit taronja van parlar de l’elaboració d’un índex de preus de lloguer de referència, amb l’objectiu de tenir la informació distribuïda per parròquies. 

Nova reunió de la Taula Nacional de l’Habitatge al març

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va avançar que la pròxima reunió de la Taula Nacional de l’Habitatge, convocada per a la primera setmana de març, servirà per «fer una anàlisi de l’impacte de les mesures urgents», així com «presentar les darreres dades» i «donar informació de l’oficina de l’habitatge». El Ministeri també informarà sobre els documents informatius que està preparant amb les preguntes més habituals que s’adrecen al departament de l’Habitatge.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT