PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra destitueix Gabri per la mala ratxa de l’equip tricolor

El ja extrenador de la UA Horta de Tercera Divisió, Nacho Castro, es convertirà en el nou tècnic

Per Miquel López-Egea

Gabri García.
Gabri García. | Xavier Pujol

La mala ratxa de resultats que ha patit l’FC Andorra en aquesta segona volta, en la qual ha acumulat tres empats i quatre derrotes, és a dir,  ha sumat tan sols tres dels 21 punts possibles, ha provocat que Gabri García hagi estat destituït com a entrenador del club. En aquest sentit, la junta li va comunicar dilluns al vespre al tècnic i durant el dia d’avui es podria fer oficial, ja que encara queden serrells a tancar per rescindir el contracte. L’anunci va agafar per sorpresa a l’entrenador de Sallent.

Gabri serà substituït per Nacho Castro, qui fins ahir era entrenador de la UA Horta, equip que milita a la Tercera Divisió espanyola. Per tant, és molt probable que l’asturià dirigeixi avui el seu primer entrenament del club tricolor per intentar remuntar la situació, ja que tot i que des del club sempre s’ha treballat per mantenir la categoria i s’ha manifestat així, l’objectiu és, tot i que no s’ha dit mai en veu alta, posicionar-se en les zones de play-off per ascens, una fita que ara és una mica més complicada, perquè l’equip ha baixat fins a la novena posició, fet que va provocar que la paciència de la directiva tricolor s’acabés.

Gabri va arribar a l’FC Andorra al gener de l’any passat i va ser capaç de proclamar-se campió de la Primera Catalana i assolir l’ascens a Tercera. Després va liderar al conjunt a la Segona Divisió B, quan el club va comprar la plaça del Reus. Va fer una magnífica primera volta però després de festes, els andorrans van començar a baixar el seu rendiment fins a firmar unes xifres nefastes que van provocar aquesta decisió dràstica. Gabri va arribar amb experiència després d’haver dirigit el Sion i el juvenil del Barça i, de fet, era l’home de confiança de Gerard Piqué, però ara les coses han canviat.

Va arribar juntament amb Albert Jorquera. De manera que tot apunta que el segon entrenador podria fer les mateixes passes que el primer, ja que sempre han format tàndem i han treballat conjuntament, però és un tema que encara està obert i que s’haurà de confirmar durant les pròximes hores.

En aquest sentit, cal recordar que ara fa dues setmanes el director esportiu del club, Jaume Nogués, va explicar que «estem fent un gra massa del que està passant ara mateix a l’equip, no crec que sigui res dramàtic». «Són un cúmul de cinc partits, no ens enganyem, el dia de l’Olot anàvem tercers. Tenim màxima tranquil·litat, tot funciona i no ens hem d’alarmar», afirmava. Malgrat això, en els dos partits següents les coses van canviar i no hi va haver una reacció per part dels tricolor. El mateix Gabri va explicar abans del partit contra l’Atlètic Llevant, que havia de significar el principi de la remuntada: «És un partit d’urgències en un moment difícil. Podem ficar-li molts noms perquè pot suposar trencar amb aquests sis partits sense victòries i amb dues derrotes». «Considero que és un partit important per canviar la situació i que l’equip torni a creure-s’ho», va remarcar. Així mateix, després de l’enfrontament Gabri va remarcar que «no tenim un diagnòstic concret de la situació» i va destacar que «marxo xafat i preocupat perquè hem tornat a fer un pas enrere, les derrotes fan dubtar, però el primer responsable sóc jo», explicava.

Per tant, ara Castro arriba amb ganes d’encetar una nova etapa, amb intenció de remuntar els vuit punts de diferència que tenen amb el quart classificat del grup 3, el Barça B. De fet, ahir hi havia una roda de premsa per anunciar que deixava l’Horta però al final, es va decidir suspendre-la, ja que s’ha d’acabar de tancar la seva entrada al club. De fet, el club barceloní ja va presentar ahir al nou tècnic, Raúl Matito. 

El primer rival al qual s’enfrontarà Castro serà aquest diumenge l’Hèrcules, al Rico Pérez d’Alacant. El tècnic és un experimentat entrenador que abans va dirigir el Guíxols, Farners, Peralada i Girona B. Amb l’Horta va jugar els play-off d’ascens. H

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT