PUBLICITAT

Encamp

L’FC Andorra signa números de descens a la segona volta

És el conjunt amb menys punts des que es va superar l’equador de la lliga, amb tres empats i quatre derrotes

Per Albert Ortega

Els jugadors de l’FC Andorra mostren la seva preocupació durant un partit de la segona volta al Prada de Moles contra el Nàstic de Tarragona.
Els jugadors de l’FC Andorra mostren la seva preocupació durant un partit de la segona volta al Prada de Moles contra el Nàstic de Tarragona. | @FCAndorra

Zero victòries, tres empats i quatre derrotes en els últims partits. Una preocupant dada que correspon al bagatge de l’FC Andorra de Gabri García a la segona volta i que xoca de manera frontal amb el recorregut i l’ambició d’un conjunt que venia de realitzar una primera volta extraordinària. D’aquesta manera, la crisi de joc, resultats i manca de confiança que travessa el combinat del Principat ha fet trontollar els fonaments futbolístics fins a situar a l’entitat com el segon pitjor conjunt de la segona volta al seu grup de Segona Divisió B. Així, amb només tres punts, és l’equip amb menys puntuació en la segona ronda al costat del CF Badalona.

En aquest sentit, l’FC Andorra és un dels quatre conjunts que encara no han guanyat cap enfrontament conjuntament amb l’UE Llagostera (13è), el València Mestalla (16è) i el CF Badalona (18è) en els set partits disputats d’un segon assalt que cada vegada més defineix l’objectiu tricolor. Així, a 12 jornades per finalitzar la lliga i amb tres punts de 21 possibles, els de Prada de Moles no troben la fórmula idònia per tornar al camí del triomf i redirigir la seva campanya.

Ha passat de ser el millor equip en les primeres set jornades, a ser l’últim en puntuació a la segona volta

D’altra banda, si viatgem al capítol golejador en aquesta segona part de la temporada, podem observar com l’FC Andorra ocupa també la segona pitjor marca en relació amb la diferència de gols anotats i encaixats: menys sis. Així, els jugadors de Gabri García només han aconseguit tres dianes en set partits de lliga, el que el situa com el segon equip amb menys dinamita del campionat, empatats amb el CF Badalona. Pel que fa als gols concedits, els del Principat són el quart conjunt amb més gols en contra: nou. Una estadística que superen rivals com el CD Ebro (11), el CF Badalona i l’UE Llagostera (10 gols).

El factor sorpresa

La mala dinàmica que afronta l’FC Andorra en la segona ronda del campionat es contraresta amb el gran inici de competició que va dur a terme el club tricolor al principi de la lliga. De fet, l’FC Andorra, una de les novetats a la categoria després de la compra de la plaça a Segona Divisió B, va sorprendre molts dels seus adversaris, ja que amb 14 punts, va col·locar-se com l’equip amb més puntuació de la mà del Vila-real B i el Lleida Esportiu, cinquè i sisè classificat respectivament. Unes dades que es complementen amb els 10 gols a favor i tres dianes en contra que el van situar com el conjunt amb millor diferència anotadora de la competició.

Les raons de la dinàmica

Per entendre la diàspora de punts que afronten els tricolors s’ha d’acudir a una explicació multifactorial. Primer s’ha d’apuntar a la falta d’alternatives nominals per revifar una plantilla que no passa pel seu millor moment i en segon cas, a la necessitat de modificacions i solucions tàctiques per capgirar la dinàmica dels partits que el cos tècnic no ha pogut trobar fins al moment. Això sí, si bé la pissarra i els avantatges tàctics que pugui aportar aquesta és clau, la confiança dels futbolistes en el model de joc i la frescor mental a l’hora d’aplicar les consignes del cos tècnic marca l’èxit del model de joc.

En aquesta línia, l’entrenador del FC Andorra, Gabri García, va declarar en l’última jornada en roda de premsa que «els rivals cada vegada ens coneixen més i saben el que volem. Tots els equips ens han pressionat a dalt a casa i moltes vegades hem sortit victoriosos, però ara no superem la pressió». Sobre la raó, el tècnic va afegir que «les derrotes fan dubtar. El dia de l’Espanyol B va suposar un xoc molt fort i tenim dubtes des d’aquí, no hem aconseguit trencar això». Seguidament, va apuntar que «abans rarament tiràvem pilotes fora si ens pressionaven i contra l’Atlètic Llevant ens ha passat tres vegades. Toca recuperar la confiança dels jugadors». 

Per la seva part, una de les veus més autoritzades al camp, Rubén Bover, va respondre que «hem de confiar en el que fèiem al principi quan tot anava bé». Sobre les causes de la mala ratxa de l’equip, va subratllar que «és una cosa de confiança, perquè quan el cap no funciona es veu reflectit al camp. Quan guanyem tot serà com abans perquè ara no estem bé mentalment».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT