PUBLICITAT

Encamp

El dispositiu policial se salda amb 32 sancions per beure al carrer

El balanç d’aldarulls va registrar dos baralles, una de les quals va acabar amb la detenció dels implicats

Per Elisabet Cortiles

Joves consumint alcohol al carrer, en una imatge d'arxiu.
Joves consumint alcohol al carrer, en una imatge d'arxiu. | Agustín Catalan

Amb el record dels set comes etílics viscuts al Carnaval d’Encamp de l’any passat, el comú de la parròquia va voler evitar que es repetissin les mateixes escenes i va augmentar el dispositiu policial amb dos agents de circulació i tres policies més. L’objectiu principal és per prevenir possibles aldarulls i el consum desmesurat d’alcohol. Fins ahir, les quatre patrulles que circulen pels carrers de la parròquia durant les nits de festa del Carnestoltes, van posar un total de 32 sancions a joves que feien botellón als carrer de manera il·legal. D’aquestes, una vintena es van produir dissabte i la resta es van efectuar la nit anterior. 
 

Cruz Garcia: «El balanç d’incidents és bo i no hi ha hagut gairebé aldarulls, així que el podem valorar com a favorable»

El conseller encampadà David Cruz García, responsable del Departament de Cultura i Afers Socials, va considerar que «el balanç d’incidents és bo i no hi ha hagut gairebé aldarulls, així que el podem valorar com a favorable». En aquest sentit, Cruz va explicar que va ser durant el cap de setmana quan es van registrar més altercats. «Dissabte va haver dos baralles que ràpidament van ser resoltes», comentava el conseller. Una d’elles apareixia ahir en el balanç de detencions de la policia, en el qual es feia constar que a les 5.15h dos homes residents d’Encamp d’entre 19 i 25 anys van ser arrestats com a presumptes autors d’un delicte contra la funció pública i la integritat física.

Els presumptes agressors participaven en una baralla multitudinària al carrer, empenyent i cridant la multitud. En el moment de la seva intercepció, els dos joves es van mostrar agressius amb els agents policials. Segons Cruz, avui i demà, quan es posi fi al Carnaval, preveuen una disminució important dels incidents, ja que «la gent, a partir de dimarts treballa i no acaben la festa tan tard». 

L’altra cara del Carnaval /
El comú d’Encamp va veure com, en els darrers anys, el Carnestoltes s’havia convertit en l’excusa perfecte per muntar botellons al carrer. Zones com la plaça dels Arínsols, el passeig de Mojácar, l’entorn de Casa Cristo, les Bons o fins i tot el cementiri eren escenari habitual de concentracions de joves encampadans amb ganes de muntar la seva pròpia festa.

En resposta a aquestes actituds, Cruz va confirmar que, enguany, amb el dispositiu especial, «s’ha aconseguit reduir el nombre de menors que beuen al carrer, i mostra d’això és que moltes papereres el cap de setmana passat eren plenes d’ampolles que la policia els havia obligat a llençar». Les quatre patrulles que vetllen pel bon funcionament de la celebració prèvia a la Quaresma es mantindran fins dimecres, quan la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, farà un balanç complert de l’actuació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT