PUBLICITAT

El PS critica la precipitació pels expedients en el cas del pres fugat

Creuen que el Govern hauria d’haver esperat als resultats de l’auditoria

Per El Periòdic

La consellera del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar.
La consellera del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar. | PS

El Ministeri de Justícia i Interior va expedientar el passat novembre tres funcionaris del centre Penitenciari de la Comella relacionats amb la fugida d’un pres fa quatre mesos, que posteriorment va tornar a ser retingut. Una decisió que, segons va explicar el col·lectiu de funcionaris al PS en una reunió duta a terme conjuntament, s’havia tirat endavant abans dels resultats de l’auditoria externa encarregada d’analitzar les possibles causes de la fugida. Per aquest motiu, el grup parlamentari socialdemòcrata va anunciar ahir l’entrada una sèrie de preguntes al Consell General destinades al Govern per saber si els resultats d’aquesta auditoria descarreguen de responsabilitat als tres treballadors públics.

Tal com van explicar a través d’un comunicat, lamenten que l’Executiu no s’hagués esperat a tenir els resultats de l’informe extern abans d’incoar els tres expedients. «Les sancions no haurien prescrit», va explicar la consellera socialdemòcrata, Judith Salazar. Per aquesta raó, des del grup parlamentari es considera que «el més prudent potser hauria estat conèixer les conclusions de l’auditoria».

El PS considera que l’Executiu hauria hagut de ser més «prudent» a l’hora d’obrir els expedients

Del tres funcionaris sancionats per la fuga del pres el 29 de setembre, a un d’ells se li va imposar un expedient greu i un altre de molt greu, mentre que als altres dos se’ls hi va imputar una falta greu. Expedients que, segons explica el PS, van arribar després de l’auditoria interna que havia de determinar si s’havia comès alguna incidència al centre. «Paral·lelament es va encarregar una auditoria externa de la qual encara no en tenim resultats», va recordar Salazar, de manera que encara no està confirmat si la infraestructura i el funcionament de la Comella estan garantits. Si no es confirmés, segons el PS, això implicaria que el Departament d’Institucions Penitenciàries i el Ministeri de Justícia i Interior podrien tenir responsabilitat en la fuga.

El Govern va prendre la decisió de sancionar als tres funcionaris com a resultat dels informes duts a terme en relació al dia que un dels presos del centre penitenciari de la Comella va fugir. Per la seva banda, fa unes setmanes, l’Executiu va trobar elements per considerar l’obertura dels expedients que esclarien les possibles faltes en les que haurien pogut incòrrer els agents del Cos Penitenciari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT