L’andorrà va ser 32è a la cursa de 30 quilòmetres clàssics en persecució

Per Albert Ortega

Irineu Esteve durant la competició a Noruega.
Irineu Esteve durant la competició a Noruega. | FAE

L’esquiador de fons, Irineu Esteve, va finalitzar el Tourk Ski noruec disputat a Trondheim en una 25a posició després de signar la 32 plaça en la cursa de 30 quilòmetres clàssics en persecució. L’andorrà va assolir un temps de 1.26.11,4 hores en la prova dels 30 km per sumar un crono total de 4.02,14 h en el Tour d’Ski disputat durant aquesta setmana al país nòrdic.

El seu temps total va estar a 9.33,8 minuts del guanyador absolut, el noruec Paal Golberg. Cal recordar que Esteve va acabar com a 50è en l’esprint disputat dissabte.  D’altra banda, el seu entrenador, Joan Erola, va valorar positivament el rendiment de l’esquiador a l’afirmar que «veient com ha anat el Tour, podem estar més que contents del rendiment de l’Irineu. Aquest era el seu primer Tour a Escandinàvia». A més, va declarar que «fer un top 30 sempre és molt important».

Alpí

Pel que fa al món de l’esquí alpí, ahir es va celebrar l’eslàlom CIT de l’Arnold Lunn World Cup, amb els joves de primer any de la FAE. Una jornada amb condicions molt exigents que va servir per a l’aprenentatge dels més joves de l’equip.

L’espanyol Ricard Ortega va guanyar la prova amb un crono de 1.44,83 minuts mentre l’andorrà Joel Fonseca va arribar a la segona mànega i Aritz Álvarez i Lluís Torres es van quedar fora a la primera. En la cursa femenina, l’espanyola Arrieta Rodríguez va signar una primera posició amb un temps de 1,48,56, i la tricolor Carla Mijares no va poder completar la cursa en la primera mànega.

Surf de neu

Per últim, Maeva Estévez no va poder disputar la segona prova de Copa d’Europa de boardercross celebrada a la localitat alemanya de Grasgehren després de quedar dissabte en 19a posició, a 0,12 segons de classificar-se per la final de la primera Copa d’Europa disputada al país germànic.