Cardona i Pinsach, campions a l’Skimo 10 més exigent

Casabella i Martín s’emporten l’Skimo 4 superant els 600 metres de desnivell afegits en els últims dies

Per Albert Ortega

Els guanyadors de l’Skimo 10 amb els corresponents premis com a campions de la competició, ahir. | Skimo

La Sportiva Andorra Skimo més dura dels últims anys va tancar la seva cinquena edició després d’una setmana marcada per l’increment de la dificultat del recorregut i la manca de neu a les cotes més baixes. D’aquesta manera, amb més de 1.000 corredors de 14 nacionalitats i 150 voluntaris, la prova confirma el seu creixement dels darrers anys tot i les inclemències meteorològiques i se situa com una cita destaca en el món de l’esquí de muntanya dels Pirineus.

Així, Cardona i Pinsach es van proclamar campions de l’Skimo 10 amb un crono de 5.02.40 hores, mentre que els andorrans Sergi Casabella i Gerber Martin van assolir la primera plaça a l’Skimo 4 amb un temps de 5.10.00. D’altra banda, la parella formada per Nicolás Molina i Diego de la Peña es va emportar l’Skimo 6. Per últim, en la cursa dels joves, l’Skimo 2, Lucas Mouret i Louis Dumas van proclamar-se campions en la categoria junior de la competició.

Valoració positiva

D’altra banda, el director de La Sportiva Andorra Skimo, Gerard Riart, va valorar molt positivament el desenvolupament de la competició malgrat les dificultats climatològiques dels últims dies que van obligar a l’organització a modificar el recorregut i a fer-ho més exigent per la calor que va fer al Principat. Així, Riart va detallar al PERIÒDIC que «estic content i valoro positivament la cursa. He vist a la gent molt satisfeta tot i que ha sigut una edició més dura que les anteriors per la falta de neu i els corresponents desnivells».

En aquesta línia, Riart va declarar que «a més, només es va fer mal un corredor el dissabte i un altre ahir i l’evacuació va sortir bé». A més a més, l’organitzador va parlar del futur de la prova de cara a l’edició de l’any vinent i va comentar que «la intenció és fer el recorregut habitual l’any que ve si el temps acompanya». Per últim, Riart va afegir que «volem parlar amb el Comú de la Massana i amb Pal Arinsal-Vallnord per veure si podem tancar tres dies de curses i ens ajuden a tenir l’equip necessari».