PUBLICITAT

Encamp

Sense resposta

L’FC Andorra torna a perdre al Prada de Moles i segueix la mala ratxa a l’encadenar tres derrotes seguides

Per Albert Ortega

L’FC Andorra tracta d’avançar-se contra l’Atlètic Llevant a través de la pilota aturada a la primera part de l’enfrontament.
L’FC Andorra tracta d’avançar-se contra l’Atlètic Llevant a través de la pilota aturada a la primera part de l’enfrontament. | @FCANDORRA

Com ressoldre un problema sense saber exactament què passa? Aquest és el cas d’un FC Andorra incapaç de trobar la resposta sobre el que li succeeix al camp. Sense diagnòstic tècnic per aturar una situació que allarga la crisi de resultats i de joc, Gabri García continua modificant tecles a la recerca de la fórmula per tornar al camí de la victòria, però no aconsegueix donar amb l’adequada.

Independentment del rival, el model de joc de l’adversari o l’onze que disposi el cos tècnic per capgirar la dinàmica, els homes del Principat continuen en caiguda lliure des que va iniciar el 2020. Així, amb la derrota contra l’Atlètic Llevant, l’equip suma set partits consecutius sense guanyar i tres derrotes seguides.

Incòmode durant tot el partit, el conjunt andorrà va xocar repetidament contra els mateixos obstacles que li va planteja cada equip que s’enfronta als tricolors, on la clau implica embrutar al màxim la sortida de pilota. D’aquesta manera, el Llevant va combinar una pressió alta amb una disposició defensiva on variava la línia de pressió en funció de la interpretació d’uns jugadors que carregaven la cama a la mínima oportunitat que oloraven sang.

L’FC Andorra insistia a abraçar la seva identitat de joc, però les dificultats per superar l’entramat defensiu del Llevant van portar als homes de Gabri a cometre errades en una iniciació de la jugada on la manca de confiança és més que evident. Per tant, després de dos gols ben anul·lats als visitants i una pèrdua perillosa de Bover, Rai Marchán va fallar en una entrega a camp propi perquè l’equip granota gaudís de la primera ocasió clara de gol del duel amb un xut al travesser obra d’Edgar al minut 14.


A escala ofensiva, els de Prada de Moles volien recuperar en camp rival, però la descoordinació exhibida en la pressió va ser contraproduent. Així, els centrals granotes sempre aconseguien trobar superioritat contra Forgas i fins que un migcampista local no sortia a acompanyar al ‘9’ tricolor, no s’igualaven les forces. En aquell moment, el filial dirigit per Luis García Tevenet aprofitaven per allargar el bloc defensiu de l’Andorra i dividir les seves línies. Amb aquest avantatge tàctic i la verticalitat en les transicions ofensives blaugranes, Giorgi va provar sort amb un tímid xut al 26’. 
 

Més tard, Moha va respondre amb una definició molt tova al 33’. A les acaballes de la primera part, Arturo va gaudir de la millor oportunitat pels visitants a dins dels dominis de Ratti, però el control se li va anar massa llarg. Per últim, al 45’, Edgar, un dels homes més actius, va buscar el primer gol del matx, però Ratti va aturar la pilota sense problemes.

A la represa, mateixa dinàmica amb un Llevant que buscava el fons de la xarxa a la mínima oportunitat. Primer Giorgi amb un xut tou, tot seguit una aproximació perillosa de Soberon i al 52’, cavalcada per la banda esquerra de Toni Herrero per enviar una centrada lateral rasa que Víctor Ruiz conectava  dins de l’àrea petita per fer el primer i únic gol del partit.
 

A partir d’aquí, l’FC Andorra va jugar mig estabornit en una segona part que va acabar pels locals al cap de set minuts de joc amb el gol granota, ja que el segon temps va ser una concatenació d’ocasions pels visitants fins als últims minuts. D’aquesta manera i després d’esgotar els canvis, els jugadors de Gabri García van trobar les millors oportunitats d’empatar l’enfrontament a través dels centres laterals i la pilota aturada, una de les vies menys explotades per arribar a la porteria en aquesta temporada. 

Així, l’entrada de Riverola va aportar més precisió en aquestes accions i primer Goujón en una pilota morta a dins de l’àrea al 88’ i després Casadesús al 92’ van estar a punt de rescatar un punt a l’últim moment. Al final del partit, xiulets, reunió improvisada dels màxims dirigents a la gespa i preocupació a roda de premsa.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT