PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Skimo 4 augmenta la seva exigència i afegeix 600 metres de desnivell

La competició comptarà amb diversos canvis a l’itinerari a causa de la falta de neu

Per Albert Ortega

Els participants en una de les edicions anteriors en una imatge d’arxiu.
Els participants en una de les edicions anteriors en una imatge d’arxiu. | Andorra Skimo

Els organitzadors de La Sportiva Andorra Skimo, Gerard Riart i Joan Turné, van donar a conèixer ahir els recorreguts definitius després d’una setmana marcada per les dificultats a l’hora de decidir els itineraris per les dificultats climatològiques. Així, si bé l’Skimo 6 es manté com s’havia planejat, l’Skimo 4, la segona etapa de l’Skimo 10 i la cursa dels joves incrementen la seva dificultat i veuen afectat el seu recorregut a causa de la manca de neu a la muntanya.

D’aquesta manera, la cota de neu i el sol van obligar a l’organització a modificar l‘itinerari de l’Skimo 4 i a afegir 600 metres més de desnivell del que estava previst fins a convertirla en una prova més exigent.

Valoració dels canvis

Pel que fa als organitzadors de la prova, Riart es va mostrar satisfet amb el traçat final i va declarar que «augmentar el desnivell era l’única possibilitat perquè els corredors no haguessin de caminar molt». Així, sobre les zones noves, Riart va detallar que «creiem que aquestes novetats fan que el recorregut sigui molt maco amb un segon dia més exigent del que va ser l’any anterior».

Per tant, Riart va indicar que «ja no farem l’avituallament a Ransol i el farem al refugi Coms de Jan. L’altre canvi important és el de Sorteny, on faran el circuit els joves. Considero que ha sortit un itinerari per gaudir de l’esport». A més a més Turné, director de la cursa, va declarar que «les temperatures molt altes ens han complicat la vida».

Tot seguit, va afegir que «potser hi ha 20 minuts on no ni ha molta neu, però la resta del temps el recorregut és fantàstic». Per últim, va subratllar que «les cares nord de la muntanya estan gelades i això fa que es compliqui la pràctica de l’esquí». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT