PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Valoració «molt positiva» per l’afluència d’espectadors

‘Himalaiaski’ és la projecció que més públic reuneix a Ordino

Per El Periòdic

Jordi Serracanta, i Marta Palau, ahir.
Jordi Serracanta, i Marta Palau, ahir. | ANA / M.F.

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges va concloure ahir amb la projecció de la pel·lícula Shelter. El conseller de Turisme, Dinamització i Esports d’Ordino, Jordi Serracanta, va fer una valoració «molt positiva» de com es va desenvolupar l’edició i va destacar que tant a la Massana com a Ordino es va comptar amb una afluència de públic força elevada. 
En aquest sentit, va posar com a exemple la projecció d’Himalaiaski. Esquí de muntanya, traces en l’inconegut, que va comptar amb la presència d’Inka Bellés, i que va omplir el pati de butaques de l’Auditori Nacional. «Vam estar a punt d’obrir el pis de dalt», va exemplificar Serracanta.

Axí, el conseller concretava que la mitjana d’afluència va ser de 175 persones per projecció, amb la qual cosa es va superar, a Ordino, els 650 assistents de l’edició anterior. La que més persones va aplegar va ser, precisament, el documental protagonitzat per Bellés, Ekaterina Osichkina i Guillem Casanova que va comptar amb una assistència de 250 persones. La cinta sobre l’expedició a l’Antàrtida amb trineu de vent va aplegar unes 200 persones i el film sobre Jacint Verdaguer unes 175. Serracanta constatava que les històries protagonitzades per gent del país o aquelles que són «diferents», com la del trineu, són les que més agraden.
Shelter, de Morgan Le Faucheur i Julien Roserens, va posar punt i final a l’esdeveniment. La cinta explica la història de cinc amics que recorren les valls més amagades i els cims més remots dels Alps constatant de primera mà l’impacte del canvi climàtic.

De cara a l’any que ve Serracanta creu que cal mantenir el que s’està fent, ja que «si una cosa funciona no cal canviar-ho». Admet que sí que els agradaria tenir més pel·lícules que estiguessin protagonitzades per persones que viuen al país, però va afegir que no sempre és possible. Recordava, a més, que cada vegada el cicle ha anat «ampliant» la temàtica més enllà de la purament muntanyenca per abordar qüestions, per exemple, sobre la natura en general o el canvi climàtic. «El cicle té vida», va concloure, afegint a més que el fet que avui en dia sigui més fàcil que, amb la tecnologia existent, qualsevol pugui fer una filmació de qualitat fa que hi hagi més material sobre el qual triar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT