PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern cita tots els partits per el pacte de les pensions

Jover creu que és prou important com perquè tothom hi participi

Per El Periòdic

Un moment de la comitiva de DA, celebrada ahir.
Un moment de la comitiva de DA, celebrada ahir. | Maricel Blanch

El pacte d’Estat, o pacte social, que ha de resoldre el futur de les pensions requerirà la participació de tot l’arc parlamentari, a més de la patronal i els sindicats. Com a mínim així ho espera el Govern. El ministre de Finances, Eric Jover, va assegurar ahir abans de la comitiva del partit que es tracta d’una problemàtica «prou  important» com perquè es treballi «conjuntament». Per això, va recordar que ja s’ha reunit amb els principals actors «rellevants» i, a partir d’ara, s’iniciaran les trobades formals. Malgrat no estar segur de rebre el suport de les altres formacions polítiques, el ministre va demanar «deixar la política de banda» i «actuar amb responsabilitat», ja que es tracta d’una problemàtica que «transcendeix aquesta legislatura».

Jover també va considerar que la base d’aquest pacte haurà de ser l’estudi actuarial realitzat a finals de l’any passat per la CASS. 

D’altra banda, el responsable de la cartera de Finances va reiterar que al mes de març, el Principat rebrà la vista tècnica dels membres de l’FMI que permetrà fer els càlculs definitius de la quota que haurà de pagar el país per ser-hi membre. Així mateix, va avançar que és possible que a finals d’any es pugui «començar a articular», tot i que després s’haurà d’elaborar un projecte de Llei que haurà d’aprovar el Consell. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT