PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

MoraBanc estudia absorbir Vall Banc i créixer al Principat

L’entitat està oberta a totes les operacions que siguin beneficioses

Per El Periòdic

La façana del Mora Banc en una imatge d’arxiu de l’estiu.
La façana del Mora Banc en una imatge d’arxiu de l’estiu. | MARICEL BLANCH

El MoraBanc estaria interessat en ampliar el seu capital a través de la compra de Vall Banc. Segons revela el diari digital Cinco Días, l’entitat financera va contractar els serveis de l’auditoria KPMG, amb oficina al país, per avaluar la possible adquisició de Vall Banc. D’aquesta manera, l’empresa s’estaria encarregant de fer la Due diligence, és a dir, la investigació prèvia que se li fa a una entitat financera abans de signar un contracte amb certa diligència de cura.

Segons el rotatiu econòmic, fonts de l’entitat van assenyalar que «al MoraBanc mirem totes les operacions que puguin tenir sentit per al nostre negoci i no en parlem fins que no estan tancades». EL PERIÒDIC va parlar amb el banc, que «ni confirma ni desmenteix l’operació».

Tal com explica Cinco Días, Vall Banc «és l’hereva de Banca Privada d’Andorra (BPA), entitat intervinguda al març de 2015 al costat de la seva filial espanyola Banco de Madrid. Ara, el Principat d’Andorra ha posat a la venda, després de la reclamació a Credit Suisse, la posició que BPA ostenta en actius».

Banca en positiu

MoraBanc va tancar l’exercici 2019 amb un creixement del 4,5% del benefici net, amb un resultat positiu de 25,14 milions d’euros. Els recursos de clients es van incrementar un 15%, fins als 7.514 milions d’euros, gairebé 1.000 milions més que el període anterior. D’aquesta manera, l’entitat va mantenir la tendència positiva per tercer any consecutiu, en línia amb el seu pla estratègic i creix de manera recurrent en totes les línies del negoci. En comparació als anys anteriors, el 2018 es van assumir 24,1 milions d’euros de benefici net, el 2017 23,5 milions i el 2016 23 milions d’euros.

La bona marxa de MoraBanc ha estat reconeguda internacionalment amb premis de referència. Per segon any consecutiu, l’entitat va ser designada com a Banc de l’Any a Andorra per la revista The Banker, del grup Financial Times, un premi que MoraBanc va guanyar en vàries ocasions. També per tercer any seguit, World Finance va atorgar a MoraBanc els premis a la millor app i banca en línia d’Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT