PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bessa guanya el Concurs de contes de Nadal

S’emporta el guardó amb el relat ‘La il·lusió del meu avi’

Per El Periòdic

Riva, amb els guardonats en la categoria d’adults.
Riva, amb els guardonats en la categoria d’adults. | ANA / M.F.

La vencedora de la 32a edició del Concurs de contes de Nadal en la categoria adults va ser Mariona Bessa amb l’obra La il·lusió del meu avi. El jurat va destacar la seva «gran qualitat de redacció i estructuració», i va valorar «les seves il·lustracions» i «la riquesa del vocabulari», a més de la «tendresa i esperit de sacrifici», i el fet que ressalti «el valor de la família». 

En el cas del finalista, el jurat va decidir atorgar un ex aequo a Marc Bessa pel conte Per a la gent gran i a Ludmilla Lacueva per La llibreria de l’ànima. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va realitzar el lliurament dels premis. El certamen, organitzat per la Biblioteca Pública del Govern, va rebre un total de 193 propostes, una xifra superior a les 151 registrades l’any passat i que representa «un èxit de participació que fomenta el gaudi de l’escriptura entre totes les edats», va destacar Riva. Del total de propostes presentades enguany, 26 originals són de la categoria d’adults, onze de la juvenil, 52 de la infantil i 104 de l’alevina.

En aquesta última, el jurat (format per Roser Bellmunt, Mercè Bringué, Rosa Casanovas, Joana Miarnau i Graziella Zucchitello) va decidir entregar el primer premi a Maria López per Un Nadal de records, valorant la «maduresa temàtica, la creativitat i el sentiment de positivitat enfront de l’adversitat de la vida». A més, va resoldre entregar el lloc de finalista en forma d’ex aequo a L’origen del Nadal, escrit per Ona Valle, i Uns regals molt especials, escrit per Bescós Monner.

En la categoria infantil, el primer premi va recaure en mans d’Alèxia Foix, pel conte Per què no? i el jurat va destacar l’originalitat, «la vivacitat del relat, la imaginació i la gran emotivitat amb què transmet el sentiment del Nadal». El lloc de finalista va ser per l’obra La bola de Nadal, escrita per Elsa Giribet.

En la categoria juvenil, el primer premi va ser per a Maria Moles per l’obra El do de la generositat on es destacava «la seva generositat i la seva aconseguida estructuració». La finalista va ser Anahi Leguizamon pel títol El repartidor de somnis. L’entrega de premis també va comptar amb l’espectacle de l’actriu Assumpta Mercader, que va narrar diversos contes. El primer arbre de Nadal i Quan els animals no parlaven, pensats per a un públic més infantil, i el conte libanès El somni del pastor, adreçat a un públic més adult.

PUBLICITAT
PUBLICITAT