PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra, un equip amb dues cares del tot oposades a la lliga

El conjunt del Principat no guanya lluny de Prada de Moles des de setembre passat, contra l’AE Prat

Per Albert Ortega

Els jugadors del Vila-real B celebren el gol de la victòria contra l'FC Andorra.
Els jugadors del Vila-real B celebren el gol de la victòria contra l'FC Andorra. | Villarreal CF

L’FC Andorra no troba la fórmula per guanyar fora de casa. Sense importar dinàmiques, rivals, alineacions o estadis, l’entitat tricolor ha anat oferint dues cares ben diferenciades i contraposades com a visitant durant els sis mesos de competició que acumula l’equip de Gabri García. D’aquesta manera, els del Principat sumen dues victòries, sis empats i quatre derrotes a domicili i no guanyen lluny del país des del 22 de setembre de l’any passat, quan van assaltar el feu de l’AE Prat, al Complex Esportiu Sagnier, en la cinquena jornada de Segona Divisió B. 

En aquesta línia, els tricolor no han aconseguit traslladar els seus bons resultats a domicili i, per tant, és el tercer equip que menys gols a favor va anotar a domicili (10), només per davant del CD Ebro, 12è a la taula, i el CF Badalona, 18è, amb vuit dianes; i igualtats amb el cuer, l’Oriola CF, l’Hèrcules CF, 17è i l’CF la Nucía.

L’equip tricolor només marca més gols fora de casa (10) que l’Ebro i el Badalona, 12è i 18è a la taula, respectivament

De fet, l’entrenador tricolor, Gabri García, ja va destacar després del partit contra el Vila-real B la dificultat del seu equip per afegir punts al seu botí fora del país. Així, l’entrenador va assegurar a roda de premsa que «ens costa guanyar fora de casa». Seguidament, el tècnic de Sallent va indicar que «no som un equip que estigui fent bons partits i sumant punts com a visitant». Tot seguit va afirmar que «continuarem lluitant i esperant aquesta victòria fora de casa que trenqui els mals resultats. Hem de recuperar les bones sensacions». A més, també va fer un diagnòstic de la situació en ressaltar que «ens penalitzen molt petites errades o petites equivocacions de concentració a causa del nerviosisme i poca confiança que estem tenint».


D’altra banda, les dades revelen que si bé els del Principat són el cinquè club que menys gols encaixa com a visitant (13) només per darrere del CE Sabadell, el CD Castelló, el Barça B i l’UE Olot, si observem la classificació de tots els equips a domicili, l’FC Andorra ocupa el 12è lloc amb 12 punts. Per tant, aquests números d’equip de mitja taula a fora de casa es contraresten amb el sisè lloc amb 25 punts a la classificació que presenta l’FC Andorra en comptar els seus registres a Prada de Moles.

 

 

Com a visitant suma 12 punts en contraposició als 25 que acumula al Prada de Moles

Pel que fa als seus principals adversaris per assolir el somni dels play-off d’ascens, el Vila-real B demostra la mateixa solidesa lluny del seu estadi que a casa amb 21 punts, mentre que el CE Sabadell amb 18, el CD Castelló amb 17 i l’UE Cornellà amb 17 tanquen els quatre primers llocs a domicili que donen accés a l’oportunitat de pujar de categoria.


Amb el play-off a set punts de distància, nou jornades consecutives sense guanyar fora de Prada de Moles i després de superar una falta de gol alarmant que va coincidir amb la baixa del davanter i màxim golejador tricolor, Ernest Forgas, l’FC Andorra tindrà l’1 de març una nova oportunitat de capgirar aquesta dinàmica negativa contra l’Hèrcules CF. Això sí, abans complirà cinc mesos sense guanyar com a visitant el pròxim 22 de febrer i aquest cap de setmana s’enfrontarà com a local al seu perseguidor més immediat a la taula: l’Atlètic Llevant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT