PUBLICITAT

El comú de Canillo comptarà amb més gent per acabar amb les hores extres a l'hivern

Els pressupostos contemplen la incorporació d’un agent de circulació

Per Tatiana Navarro

Sessió de consell de comú d’ahir.
Sessió de consell de comú d’ahir. | TATIANA NAVARRO

La sala del Consell de comú de Canillo ha estat partícip d’una sessió que va servit per esclarir els dubtes de funcionament o possibles millores que els dos consellers d’Objectiu Comú van posar sobre la taula. Com els referents a l’estructura de les persones tècniques que formen part del servei de circulació o de manteniment de la parròquia. «Hi ha hagut dos mesos on s’han anat sumant moltes hores extres», va afirmar la consellera de l’oposició Dolors Cabot, «i és sorprenent que una persona en un mes faci 40 hores extra». En aquest sentit, des de la majoria han assegurat la contractació com a mínim d’una persona més al departament de Circulació. 

«Canillo és una parròquia amb una temporalitat important», va aclarir el cònsol menor de Junts Fem Canillo, Marc Casal. Per aquesta raó «no podem pretendre tenir un equip adaptat per a l’hivern i mantenir-lo durant tot l’any», referint-se al servei de circulació, però també al de treta de neu. En aquest sentit, va explicar que «l’equip, durant dies puntuals com Nadal, Cap d’Any o la setmana de Reis, sí que van fer hores extres». Moments on, tal com s’ha assegurat des del comú, tots els efectius van estar disponibles. Des d’Objectiu Comú van cridar a la reflexió, qüestionant si el sistema de treta de neu «és adequat com s’està fent o si es poden plantejar altres formes», va insistir Cabot, tot i que «tot això no ho veurem fins que tinguem el pressupost».

MÉS PARTICIPACIÓ
«Els membres de comú som tots i, per tant, estem per sumar i empènyer al màxim la parròquia endavant», va assegurar la consellera d’Objectiu Comú. Atribuint els costums de la majoria a la manca de pluralitat en els anteriors comuns canillencs, va denunciar que «no estem aquí per rebre informació, sinó per canviar les coses». En aquest sentit, el partit, per primera vegada amb representació a l’òrgan comunal, «qüestionem si posar quelcom en dubte quan ja s’ha aprovat és la millor manera», tot apostant per una manera de treballar diferent. «Primer tenint la informació, valorar-la entre tots i reflexionar sobre què ens beneficiaria a tots», va suggerir, «perquè el que arribaria a consell de comú hauria estat parlat entre tots».

Un exemple d’això ha estat la demanda d’informació d’un seguit de factures de l’exercici del 2019 que sumaven els 900.000 euros i que la majoria va aclarir en sessió de comú «El comú de Canillo segueix la llei de contractació al peu de la lletra», va explicar Casal, assegurant que «som un dels més exigents». Prova d’això és, com va descriure el cònsol menor, la incorporació de dues fases més en el procediment, com la rebaixa del sostre de compra directa, amb l’obligació de demanar pressupostos per compres superiors als 500 euros, o la fórmula de sobres tancats i lacrats en la demanda de pressupostos, evitant així «la fuga d’informació des del comú cap a altres empreses que poguessin sortir afavorides», ha afegit Casal.

La sessió ha clos amb la subhasta de cortons i solans, on han participat personalitats com el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, l’excònsol major, Josep Mandicó, o les conselleres generals Mònica Bonell o Judith Salazar. 

Dubtes sobre la contractació al Palau de Gel

33 Una de les qüestions tractades va ser la contractació de l’excap de Manteniment del Palau de Gel, Juan Alfonso Vargas, com a assessor tècnic amb un contracte de relació especial. Segons el cònsol major,Francesc Camp, el comú va optar per als serveis de Vargas per resoldre la manca de gel a una cantonada de la pista, argumentant que, encara que la persona ja estigui jubilada, anteriorment el comú ja l’havia requerit de forma puntual en situacions determinades.

Quant al model de contractació, des de la majoria van explicar que el contracte com a personal de relació especial era el que més s’esqueia entre els tres disponibles. El contracte per hores fixa un preu de prop de 20 euros l’hora. Amb tot, Camp va assegurar que “el problema ja està solventat” i que el contracte es rescindrà “en les properes setmanes o el mes vinent”.

Tot això en un moment on el comú es troba en negociacions amb la propietat dels terrenys on s’asseu el Palau de Gel per allargar l’actual concessió. Segons Camp, en l’anterior reunió van valorar en quin punt es trobaven les converses de l’anterior mandat, però encara no s’ha parlat de res concret. «A partir d’aquí ens toca a nosaltres fer una proposta més concreta que en les setmanes vinents sotmetrem a la propietat», va afegir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT