PUBLICITAT

Ordino

Ordino invertirà més de dos milions en el centre esportiu

Mortés anuncia que hi ha cinc inversors privats interessats en l’Hotel Casamanya

Per El Periòdic

La sessió de comú d’Ordino.
La sessió de comú d’Ordino. | El Periòdic

El Comú d’Ordino va aprovar ahir, amb el vot en contra de X’Ordino i l’abstenció de MovemOrdino, el pressupost per al 2020 i la projecció dels comptes per a la resta de la legislatura. Pel que fa a les inversions d’enguany, la corporació té previst un import de 2,2 milions d’euros per a les reformes del Centre Esportiu (CEO), ja que, a causa de la massiva afluència, millorar les instal·lacions «s’ha convertit en una necessitat», segons la consellera de Finances i Pressupost, Maria del Mar Coma.

El líder de X’Ordino, Enric Dolsa, va retreure a l’equip de govern que durant la campanya electoral digués que «faria moltes inversions», tot lamentant que «ara ens trobem que el gran projecte és pel CEO». A parer de Dolsa, aquest espai està «sobredimensionat» i, segons els seus càlculs, «a cada resident a la parròquia les obres li costaran 972,995 euros». «I això és una passada», va afegir.

Des de la majoria, però, es va considerar que les reformes són necessàries perquè «cada dia hi va més gent» i cal renovar els vestuaris, «que són els mateixos que fa 20 anys», i ampliar les diferents zones per donar cabuda als 1.800 usuaris que hi ha actualment, més als que es troben en llista d’espera –una xifra que Coma no va poder concretar–.


Dinamitzar la parròquia

Un altre punt destacat de l’ordre del dia va ser el desenvolupament del Pla de Dinamització de la parròquia, que tal com va afirmar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha de servir perquè Ordino no depengui tant de la despesa corrent del Govern i tingui altres vies d’ingressos. Aquest pla, va apuntar la consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, ha de ser «clau» per «evitar que Ordino continuï sent una parròquia dormitori», mentre que Dolsa va demanar que vagi més enllà de «les fires de Nadal». 

Dins del mateix pla s’inclouria el projecte per a l’Hotel Casamanya, encara per determinar. Mortés va anunciar que hi ha cinc inversors privats interessats, tot i no desvelar què hi voldrien fer en el seu interior. En referència a traslladar les dependències del comú allà, Dolsa va recordar que l’actual edifici està «en perfectes condicions». En qualsevol cas, Tudó va exigir que abans d’aprovar-se res, «es tingui en compte la veu del poble». 

Pel que fa als pressupostos, el comú preveu uns ingressos d’11,8 milions d’euros, unes inversions de 4,7 milions (2,2 dels quals són per al CEO) i una despesa corrent de 9,2 milions d’euros. Així mateix, es reserva una partida de 375.000 per cobrir una despesa excepcional derivada de la possible cobertura d’una indemnització d’un accident ocorregut a Arcalís l’any 2010.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT