PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Riva exposa el propòsit de reforçar la difusió del català

Ho fa a Praga en l’entrega dels diplomes als estudiants de llengua

Per El Periòdic

Riva, durant el seu discurs als estudiants a Praga.
Riva, durant el seu discurs als estudiants a Praga. | SFGA

El Centre Carlemany de la Llengua Catalana de Praga va rebre ahir a la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que va mostrar la voluntat de reforçar la diplomàcia cultural i la difusió de la llengua catalana. En l’estada a la capital de la República Txeca va aprofitar per atorgar els diplomes als estudiants de llengua catalana inscrits al centre. En total, una quarantena d’estudiants van superar la convocatòria de juny. L’acte, que va tenir lloc al rectorat de la Universitat Carolina, també va comptar amb la presència de Joan Sans.

En els seus prop de 30 anys d’existència, l’actual Centre Carlemany de Llengua Catalana –antic Lectorat de català a la ciutat– ha pogut apropar la llengua a uns 2.000 estudiants. De fet, enguany s’hi han matriculat 120 alumnes, la qual cosa demostra «el bon estat de salut» del servei així com la seva utilitat, tal com ha destacat la ministra.

D’entre els nou cursos oferts (llengua en tres nivells, gramàtica, ortografia, conversa, literatura i traducció, entre d’altres), n’hi destaquen els relacionats amb la música del Pirineu, i un altre sobre la política i institucions del Principat. Totes les assignatures són oficials i, per tant, assignen crèdits universitaris.

De manera paral·lela, el Centre Carlemany també és responsable de l’organització periòdica d’un ampli ventall d’activitats culturals per promocionar i donar a conèixer Andorra a l’exterior així com els seus trets més icònics. De les activitats que es duran a terme enguany en destaquen dos de manera molt especial: la presentació de l’obra de l’escriptor andorrà David Gálvez Casellas, a càrrec del mateix autor, per celebrar el dia de Sant Jordi, així com una exposició de fotografia amb motiu del dia de la Constitució.

PUBLICITAT
PUBLICITAT