PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La federació de tir, preocupada per les futures obres del camp de Pal

L’entitat presenta un pressupost per a una instal·lació reduïda pels Jocs que encara no ha estat aprovat

Per Miquel López-Egea, Albert Ortega

Un tirador s’entrena a l’antic camp de tir construït a La Rabassa.
Un tirador s’entrena a l’antic camp de tir construït a La Rabassa. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Tir (FAT) està preocupada per no disposar encara d’unes instal·lacions per acollir el tir al plat als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021 i pel futur de la infraestructura promesa. A la Fundació dels Jocs se li està acumulant molta feina perquè són diverses les federacions que tenen demandes i encara s’ha de fer feina respecte a les infraestructures. En aquest sentit, pel que fa al tir, s’ha de refer el camp de Pal, que és on, en teoria, s’ha d’acollir aquesta modalitat.

La FAT critica que per entrenar s’hagi d’anar a Barcelona perquè no hi ha instal·lacions adaptades a Andorra

En aquest sentit, Joan Tomàs, secretari de l’entitat, va explicar a EL PERIÒDIC que «estem esperant que el Govern decideixi sí fa o no el camp» i que «hem tingut converses amb el Comú de la Massana i estem predisposats, però oficialment encara no tenim cap confirmació que hi ha atorgat el camp i que el tindrem de cara a l’any 2021». «Estem mirant i està dins dels pressuposts, però encara s’ha de mirar que ha de pagar cadascú», aclaria.

En aquest aspecte, es va manifestar «preocupat perquè si es volen fer una sèrie d’obres, el temps es posa al davant». A més, va revelar que «hem disminuït el projecte inicial perquè era car i complicat, farem una obra més assequible». En aquest aspecte, va indicar que s’havien de fer uns moviments de terra però «que no es poden fer pel cost». Aquest fet implica «que tindrà unes dimensions més reduïdes del que tècnicament es requereix» però que «estarà homologat, les federacions que hi participen ja ens han donat el vistiplau», va comentar, tot recordat que ja havia mantingut converses amb aquestes.

El camp de tir massanenc, tot i ser més petit de l’habitual, estaria homologat per les federacions

Per un altre costat, va remarcar que «ara per ara no tenim cap camp de tir i si volem entrenar, ho hem de fer a Barcelona». «En el cas de no fer-se a Andorra, s’hauria de fer a Barcelona», aclaria com alternativa a no poder competir al Principat. 

Així mateix, va subratllar que «nosaltres tenim presentat el pressupost de totes les màquines i de tot el material, de tot el que és l’obra. M’agradaria que comencés com més aviat millor», desitjava i recordava que aquestes obres «tardaran poc temps perquè són massa complicades de fer». «Si a la primavera ens ho diuen, es podria començar, de manera que a l’estiu ja podríem tirar», pronosticava.

Molta feina per al Govern

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va explicar que «estem fent reunions amb totes les federacions per mesurar quines són les seves necessitats, són contactes per veure què necessita cadascuna».

En aquest aspecte es va comprometre a «a fer el màxim possible», encara que va recordar que «el pressupost és el que és, intentarem arribar a tots». En aquesta línia, va reiterar que «hem de veure aquestes necessitats per satisfer-les i aconseguir que les federacions puguin preparar els Jocs de la millor manera possible».

Així mateix va recordar que es necessiten instal·lacions com la del camp de tir, el vòlei platja i el bàsquet 3x3: «S’ha d’analitzar i decidir quines competicions es faran i quines necessitats tenen».

Per tant, aquestes reclamacions arriben just després de conèixer que les federacions d’atletisme i de natació també han manifestat preocupacions respecte a les instal·lacions. Cal recordar que en un primer moment es volia reformar l’Estadi Comunal però finalment es va optar per arreglar el tartan i que per altra banda, hi havia el dubte que la piscina dels Serradells estigués acabada de cara als Jocs. Malgrat això, el Comú d’Andorra la Vella es va comprometre en poder-los acollir a la capital.

PUBLICITAT
PUBLICITAT