PUBLICITAT

Encamp

Un miler de corredors prendran part a l’Sportiva Andorra Skimo

La cursa aplegarà participants de fins a 14 nacionalitats i comptarà amb 150 voluntaris

Per Albert Ortega

L’edició anterior de l’Skimo 6 durant la travessa, l’any 2019.
L’edició anterior de l’Skimo 6 durant la travessa, l’any 2019. | Andorra Skimo

L’Sportiva Andorra Skimo va presentar ahir la cinquena edició de la cursa d’esquí de muntanya estrella al Principat entre el públic amateur. En aquesta línia, els organitzadors van informar que aquest any, la cursa comptarà amb un total de 1.000 participants de 14 nacionalitats per confirmar el creixement de l’esdeveniment esportiu.

D’aquesta manera, la competició inclourà quatre proves: les curses Skimo 6, Skimo 4, Skimo 10 i Skimo 2 júnior. Per tant, uns 600 participants formaran part de les competicions que es duran a terme el primer dia, mentre que en la segona jornada, l’organització calcula uns 400 esportistes amateurs. 

Dificultats en l'itinerari

En aquesta línia, el director de la cursa, Joan Turné, va indicar que  «no tenim tots els recorreguts decidits encara perquè ens ha marxat molta neu de la muntanya en els últims dies, però el nostre equip és cada dia a la muntanya». Així, Turné va assegurar que «calculem un recorregut d’uns 70 quilòmetres i uns 5.000 metres de desnivell, potser una mica més».

Per tant, va destacar que «la neu que trobem a la cara sud de la muntanya està molt bona, però la cara nord està més dura; recomano a tothom que s’ho prengui amb calma». Pel que fa als voluntaris, el director de la Sportiva Andorra Skimo, Gerard Riart, va afirmar que «tenim 150 voluntaris que estaran des de divendres a les tres de la tarda fins diumenge a les set. Portem tres setmanes de bojos per decidir el recorregut». 

Posicionament turístic

Pel que fa a la importància turística de l’esdeveniment, el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va detallar que «donem suport a la cursa des del 2017 perquè aquesta competició ens ajuda a posicionar-nos com a destí de muntanya i d’activitat relacionada amb la neu més enllà de les estacions d’esquí».

Per últim, Torres va revelar que «volem pensar que, a mesura que aquesta prova vagi creixent, també ho farà el nombre de participants estrangers. Per a nosaltres és important la despesa que fan i la satisfacció que s’emporten».

PUBLICITAT
PUBLICITAT