PUBLICITAT

L’AFd’A i Stop Violències preparen una manifestació conjunta per al 8M

La protesta conjunta es preveu que transcorri per l’eix comercial

Per Tatiana Navarro

Manifestació del 8 de març de l’any passat.
Manifestació del 8 de març de l’any passat. | MARICEL BLANCH

Poques setmanes abans del 8 de març, data que commemora el Dia Internacional de la Dona, les associacions feministes ja treballen en una convocatòria pels carrers de la capital. Aquest dijous, Stop Violències i Acció Feminista d’Andorra (AFd’A) organitzen una primera trobada al Centre Cultural La Llacuna per «lligar serrells» al tomb de la manifestació, tal com va explicar a EL PERIÒDIC la presidenta de l’AFd’A, Antònia Escoda.
Segons va avançar Escoda, la intenció per aquest any és poder fer una marxa que tindria el seu inici a les cinc de la tarda i amb un itinerari dibuixat a través de l’eix comercial, evitant així els talls de trànsit. La reunió de demà també servirà per preparar els cartells amb els missatges que es lluiran el dia de la protesta.
Per al mateix 8 de març i hores abans de la protesta, l’AFdA ha preparat un vermut feminista al migdia a la Fada Ignorant. Una trobada on es llegirà el manifest per commemorar el dia Internacional de la Dona i que comptarà amb l’actuació del duo teatral Les molt il·lustres, format per les actrius andorranes Elena Santiago i Meritxell Díaz.
En l’àmbit de les celebracions, l’Associació de Dones d’Andorra també es troba ultimant els possibles actes que duguin a terme. La col·laboració amb les altres dues entitats feministes o la preparació d’altres esdeveniments commemoratius es decidiran durant la setmana que ve, com va explicar la presidenta de l’associació, Motserrat Nazzaro, a aquest rotatiu. On sí que participen és en l’organització del monòleg Sin filtro, de la còmica espanyola Valeria Ros, que tindrà lloc el dijous 5 de març al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Cal recordar que la manifestació feminista de l’any passat havia de ser en un principi una marxa pels principals carrers d’Andorra la Vella. No obstant, l’entrada en vigor de la nova llei de seguretat ciutadana,  al gener del 2019, i els entrebancs a l’hora d’aconseguir els permisos  escaients van fer que les associacions organitzadores decidissin canviar el format de la protesta i fer la concentració a la plaça Guillemó. Allà es van congregar prop de 300 persones, èxit que des d’Acció Feminista van atribuir a la conscienciació de la societat envers al feminisme, però també «al període electoral», apuntava Escoda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT