PUBLICITAT

El bàsquet serà la gran absència en els Jocs de Liechtenstein 2011

  • També cauen la gimnàstica rítmica i la vela i entren esquaix, bicitrial i ciclisme en ruta
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La selecció de bàsquet celebra el tercer lloc als Jocs de Xipre Foto: TONY LARA

Tal i com es preveia, el bàsquet s'ha confirmat com la gran absència dels Jocs dels Petits Estats 2011 que es disputaran del 30 de maig al 4 de juny vinents a Liechtenstein. El combinat de Jaume Tomàs, que havia aconseguit una històrica medalla de bronze que li ha suposat ser el millor equip del 2009 en la Nit de l'Esport, no podrà lluitar per repetir aquell èxit. Es tracta d'una decisió salomònica que de ben segur restarà atractiu a la gran cita olímpica per ser un dels esports amb més seguiment per tradició, però que només depèn de la decisió del comitè organitzador i Liechtenstein ni tan sols tenia equip al 2009.

Per als pròxims Jocs tampoc hi haurà la gimnàstica rítmica –en la qual Sofia Cortesao va aconseguir una medalla de bronze en cèrcol–, ni la vela, i per contra entren en competició l'esquaix, el ciclisme en ruta, el de contrarrellotge i el bicitrial.

Així doncs completen el llistat dels onze esports –pels tretze que van haver-hi a Xipre– el vòlei, el vòlei platja, l'atletisme, el judo, el tir –es manté el de precisió però se suprimeix el de plat–, el tennis de taula, BTT, tennis i natació.

De nou una delegació d'uns 80 / Com a Xipre, Andorra durà una delegació de prop de 80 atletes –encara per determinar–, tècnics i directius a Liechtenstein, segons es va determinar en una reunió que es va fer el passat dilluns a la seu del Comitè Olímpic Andorrà (COA).

Aquesta xifra també queda a expenses del número de corredors que aconsegueixin les marques mínimes en els esports que ho requereixin. Les federacions encara no han establert uns criteris sobre els registres a establir i per tant el número exacte quedarà enlaire fins els darrers dies tot i que l'entitat que presideix Jaume Martí ha de donar una xifra orientativa aquests dies per previsió de la organització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT