PUBLICITAT

Gabriel Ubach insta a apujar els salaris entre un 50 i un 80%

L’USdA proposa una intervenció des lloguers «més severa»

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, es va reunir ahir amb el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, per compartir les mesures que el Govern està duent a terme per avançar en la resposta a la situació de l’habitatge de lloguer que viu Andorra, així com per copsar els plantejaments de l’organització sindical. 

Gabriel Ubach va declarar que es podria «començar a pensar en pujar els salaris d’un 50 a 80%» en el cas que el Govern i els comuns no donin resposta per ajudar al sector privat en construir habitatge de protecció social. Els habitatges socials, va afegir Ubach, es destinen a persones amb problemes físics, psíquics o dones maltractades, i va diferenciar-los dels habitatges de protecció social, que són tant de lloguer com de compra i dels quals el Govern ni els comuns no es poden fer càrrec econòmicament sinó que això és un tema que «només ho pot fer el privat».El sindicat proposa doncs que «els comuns i el Govern ajudin al màxim el privat per a construir aquests pisos de protecció social». 

D’altra banda, Gabriel Ubach va expressar que el Ministeri veu una intervenció més «lleugera» sobre el mercat de l’habitatge quan des del sindicat demanen que sigui més «severa», o dit d’una altra manera, la intervenció del Ministeri és «no deixar que pugin els preus dels lloguers» i des del sindicat, van proposar que la intervenció fos ficar un topall als preus del lloguer i tots els preus que sobrepassin aquest topall, que se’ls hi apliquin impostos. A més, van proposar la idea de ficar 7 euros per metre quadrat i van manifestar «l’emergència social» i «necessària» d’aquesta mesura. 

Filloy va destacar el fet que des del Ministeri es va donar prioritat a les polítiques d’habitatge que es van ajustar a les diferents realitats i, precisament, va posar en relleu la importància de tractar-les directament amb tots els agents implicats, com és el cas de l’USdA. 
Durant la trobada, Víctor Filloy va traslladar a Ubach qüestions com ara l’estat del text relatiu a la creació del Institut Nacional d’Habitatge, la importància del fons público-privat per a l’habitatge i altres mesures que s’estan treballant actualment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT