PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Batllia reclama als Cachafeiro un pla per liquidar el Punt de Trobada

Al·leguen que un decret dels veguers refós pel Govern els empara per no ser desnonats ara

Per Enric Revuelta

Els Cachafeiro hauran de presentar com a molt tard demà un pla de viabilitat per liquidar el Punt de Trobada. A l’espera del que decideixi aquesta setmana el Tribunal Constitucional sobre els dos recursos d’empara per evitar el desnonament imminent, la Batllia va comunicar ahir a la família llogatera dels grans magatzems de Sant Julià de Lòria la necessitat de concretar com té previst assumir les liquidacions dels treballadors, de les mercaderies en estoc i de contractes a subministradors. 

La família Cachafeiro, que fins que el TC no es pronunciï tindria hipotèticament fins al dia 23 de febrer per deixar el Punt, considera que el termini fixat per la Batllia per entregar el pla de viabilitat és «absurd» i «impossible», ja que consideren que necessiten entre un i dos anys per liquidar-ho tot.L’advocat de la família, Xavier Jordana, critica que la justícia va comunicar aquesta decisió divendres a la tarda i que el marge encara és molt més just perquè els dies de cap de setmana no són considerats hàbils per poder avançar en la proposta. Jordana considera que és incoherent que la Batllia reclami ara aquest pla si el TC té previst precisament pronunciar-se aquesta setmana sobre els dos recursos d’empara presentats. «La pretensió dels Mallol perquè marxem en 15 dies no és real», recorda Jordana. 

Tot i això, la família Cachafeiro s’aferra ara a un decret dels veguers aprovat el 1984 i refós pel Govern l’any 2018 en què s’estipula que el Tribunal de Batlles, segons les circumstàncies de cada cas, pot arribar a concedir als llogaters un termini màxim de fins a sis mesos per desallotjar el local de negoci, que es podria arribar a concedir a canvi també d’un dipòsit previ. Malgrat que admet que sis mesos tampoc serien suficients per deixar el local, el representant lletrat creu que podria donar-los més oxigen que no pas el termini demanat a l’hora d’executar la sentència ferma del Tribunal Superior, que obliga els actuals explotadors del centre comercial a abandonar les instal·lacions en menys d’una setmana.

«Confio que el Constitucional ens donarà la raó», afirmava ahir Jordana, que explicava que encara no han pogut fer cap càlcul del que podria costar la liquidació sencera del centre comercial. De fet, apunta la possibilitat que la deliberació de l’alt tribunal també es produeixi durant aquesta setmana i que això condicioni la presentació del pla d’execució demanat per la Batllia.

Jordana reitera que els Cachafeiro han vist vulnerats els seus drets, com ara la clàusula de preferència per allargar el contracte d’arrendament, que segons l’advocat «no es a respectar». De fet, afirma que la inversió feta pels Cachafeiro equivaldria avui en dia a 60 milions d’euros i que, per tant, «tenien dret preferent d’arrendament».

De l’altre costat, fonts properes a Pyrénées van evitar fer una valoració de la decisió de la Batllia sobre el pla de viabilitat i es remeten a afirmar que treballaran per operar al centre comercial en «el mínim de temps possible». Reiteren que la voluntat és que els treballadors que continuïn al nou centre comercial estiguin sense feina poques setmanes. El plantejament inicial és tornar a operar en un termini orientatiu d’entre sis i vuit setmanes, encara que no hi ha una data concreta marcada. Pyrenées ja havia mantingut prèviament reunions amb més d’una vuitantena de treballadors del Punt de Trobada per tal de manifestar el seu interès de garantir els llocs de treball dels més de 430 contractats actuals i, de fet, el plantejament de l’empresa guanyadora del plet seria arribar fins als 500 treballadors. «Reiterem comptar amb el màxim de personal que farà falta pel nou centre i continuar parlant amb els treballadors que vulguin acollir-se a l’oferta de nous llocs per conèixer les seves habilitats i aptituds», expliquen fonts properes al grup Pyrenées. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT