PUBLICITAT

Andorra La Vella

La piscina dels Serradells estarà llesta pels Jocs dels Petits Estats

El comú confirma que les obres finalitzaran en un termini de 15 mesos sense costos afegits pels ciutadans

Per Albert Ortega

Les instal·lacions del Centre Esportiu dels Serradells després de l’incendi que va causar greus desperfectes al complex.
Les instal·lacions del Centre Esportiu dels Serradells després de l’incendi que va causar greus desperfectes al complex. | TONY LARA

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar ahir en una convocatòria de premsa que les obres de rehabilitació i millora de la piscina del Centre Esportiu dels Serradells finalitzaran en un termini màxim de 15 mesos, just abans dels Jocs dels Petits Estats que acollirà El Principat el juny del 2021.

D’aquesta manera, Marsol va assegurar que «les obres de reconstrucció dels Serradells començaran el dia 15 de març» amb la gran novetat de l’acord negociat amb l’empresa Progec, on l’entitat accepta respectar la seva part del tracte signat el 2017.

Per tant, la companyia assumirà les obres de la façana després del greu incendi que va causar la inhabilitació del complex esportiu i el comú no haurà d’abonar més diners ni d’acudir als tribunals per resoldre judicialment el contracte.

En aquesta línia, la corporació aconsegueix el seu principal objectiu en tancar l’acord ahir amb Progec sense cap mena de cost afegit i d’arribar a una entesa amb les assegurances fa 15 dies, ja que l’informe policial responsabilitzava a l’empresa com a causant de l’incendi, però l’entitat va apuntar que ells es van limitar a complir el plec de bases i que el comú disposava d’una pòlissa d’assegurances de tot l’edifici. Si les companyies van efectuar el pagament dels desperfectes, valorat en 4,2 milions d’euros, la part de la façana corresponia a uns 1,8 milions d’euros.

La licitació

D’altra banda, Marsol també va recordar que fins a sis empreses, entre elles Progec, s’han presentat al plec de bases obert ahir per les obres de millora i reconstrucció que haurà d’afrontar el centre esportiu dels Serradells. Així, el concurs ja contemplava la possibilitat de no arribar a cap acord amb Progec i de no haver-ho fet, tota la reconstrucció s’adjudicaria a una sola societat.

En canvi, amb el resultat òptim de les negociacions, el lot dos que inclou la reparació de la façana anirà per l’entitat, mentre que l’un que consta de l’enderrocament de graderia i la neteja i el tres, on es faran les obres de millora i la resta de parts afectades, sortiran a concurs i el dia cinc de març es decidirà qui ho durà a terme.

L'import de les reformes

Pel que fa al cost de les obres de rehabilitació, el comú va comunicar que l’import estimatiu girava al voltant de 7 milions, on 4,2 ja van ser abonats per l’assegurança, 2,8 corresponen a les tasques de reforma necessàries de Progec i 1 anirà destinat a les millores. Per tant, si Progec ja havia cobrat 1,8 milions d’euros per les certificacions donades, ara queda abonar un altre milió d’acord amb les noves certificacions. En aquest sentit, Marsol va comentar que «el més important era no haver  d’adjudicar una part que el comú ja havia pagat i és el que hem aconseguit, per això estem contents».

Les millores

Per últim, Marsol va informar que «el milió que li queda per pagar al comú anirà destinat a millorar el complex esportiu». Tanmateix, aquestes tasques se centraran a «atendre el canvi de terra que  demanen federacions i Comitè Olímpic, ja que ens havien comentat que els materials existents relliscaven». Amb aquest objectiu, s’enrajolarà el vas de la piscina, es millorarà el sistema de climatització i filtratge d’aigua, s’ampliarà la dimensió de les finestres per oferir més llum natural i s’implementaran materials de base mineral més ignífugs a la coberta i la façana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT