PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Festa del Nòrdic tanca amb una bona participació

Macias i Palomo s’imposen en la cursa de llarga, en una jornada que va comptar amb 151 fondistes participants

Per El Periòdic

Els esquiadors prenen la sortida a la Festa del Nòrdic.
Els esquiadors prenen la sortida a la Festa del Nòrdic. | Naturlandia

Sant Julià de Lòria va acollir durant tot el cap de setmana la tercera edició de la Festa del Nòrdic. En aquesta ocasió, seguint amb la tònica dels dos anys anteriors, l’esdeveniment va tenir un elevat volum de participació, tot i que aquest any es va veure incrementat perquè, tal com va assegurar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, «s’han anul·lat competicions a fora per manca de neu i això ha fet que la participació hagi augmentat amb l’arribada de clubs d’Aragó i França». També va comentar que esdeveniments d’aquesta mena serveixen per lligar Naturlandia amb el centre de la localitat.

En la jornada de dissabte es va disputar l’skicross i el biatló mentre que l’esquí de fons va ser el protagonista ahir, amb les curses de 20, 10 i cinc quilòmetres, que en total van acollir a 151 esquiadors, fet que va suposar un balanç positiu per part de l’organització. Després de les proves es van celebrar una raquetada popular i una arrosada. 

En aquest sentit, en la prova dels 20 quilòmetres, la victòria en categoria masculina va ser per a Xavier Macias amb un temps de 54.00,729 minuts mentre que en la segona posició van empatar Gerard Palomo i Gral Bancells amb un registre de 56.18,341, a 2.17,512 minuts. Per un altre costat, en la categoria femenina, Irati Cuadrado es va imposar amb un registre de 1.05.36,177 hores mentre que Martina Barrés va ser segona, amb 1.14.07,947, a 8.31,770 minuts, i Anna Serra va ser tercera amb 1.16.56,869, a 11.20,692.

Pel que fa als deu quilòmetres, els vencedors van ser Miquel Auladell i Marta Moreno i en la de cinc, es van imposar Antoinne Lanne i Gina del Rio.

PUBLICITAT
PUBLICITAT