PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més allunyats que mai

L’FC Andorra ensopega contra el Vila-real B i la distància respecte al play-off s’incrementa fins als set punts

Per Albert Ortega

Ernest Forgas perd una pilota en un duel individual, ahir.
Ernest Forgas perd una pilota en un duel individual, ahir. | Villarreal CF

La necessitat de sumar punts per part de l’FC Andorra contra un rival invicte en el 2020 com el Vila-real B dissenyava un partit de màxima igualtat entre dos rivals amb el play-off d’ascens com a màxim objectiu. Així, el conjunt tricolor visitava un dels camps més difícils de la categoria amb les baixes claus d’Adrià Vilanova, Ruben Bover, Javi Martos i Carlos Martínez. Una situació que va obligar el tècnic, Gabri García, a presentar un onze amb novetats on tornaven Jilmar, Rai Marchán i l’enyorat Ernest Forgas.

D’aquesta manera, els del Principat van optar per ser fidels al seu model de joc a l’inici del duel, però la sòlida pressió alta del Vila-real B va obligar als homes de Gabri a sumar pèrdues de pilota en zones sensibles des del primer moment de l’enfrontament. Tanmateix, si les primeres aproximacions tímides van arribar per mitjà d’un actiu Musa, els groguets ràpidament van apoderar-se del partit a mesura que passaven els minuts fins a construir la via directa cap a la porteria defensada per Nico Ratti.

De fet, la primera oportunitat de gol va arribar en una errada col·lectiva tricolor i els locals no van perdonar. Així, Forgas va perdre una pilota a camp rival mentre Jilmar pujava per la banda, però cap migcampista va tallar la línia de passada i Diego Collado va dibuixar una pilota filtrada en profunditat perquè Rafa Mujica deixés enrere a Fede Bessone i definís per sota de les cames de Ratti al minut nou.

El gol va deixar estabornit a l’Andorra en mig d’un vendaval ofensiu del Vila-real B que podia haver tancat el partit en la primera mitja hora. Sense reacció i a l’espera que algú aturés el festival d’ocasions, Ratti va haver d’aparèixer amb una mà salvadora per evitar el dos a zero només tres minuts després de la diana que va obrir la llauna. 
Superat l’equador de la primera part i després d’una concatenació d’ocasions locals per part de Collado, Alejandro Baena i Mujica i tres mans miraculoses de Ratti, qui últimament ja acostuma a ser l’home més destacat, els tricolors van despertar. En aquesta línia, Mickael Gaffoor va recuperar una pilota per assistir a Iker Goujón i obligar al porter local a lluir-se.
    
CONNEXIÓ AMB MUSA

Més tard, al minut 39, una nova acció amb Gaffoor com a protagonista. El defensa tricolor va aprofitar per connectar amb Musa en posicions interiors perquè aquest conduís, obrís la pilota per Ernest Forgas i el davanter tricolor realitzés un gran xut que acabaria al fons de la xarxa custodiada per Diego Fuoli. A les acaballes del primer temps, l’àrbitre va senyalar un gol anul·lat a Baena, encara que la posició del jugador groguet semblava òptima.

 A la represa, Gabri García va decidir sacsejar el seu equip per donar entrada a Adrià Lledó en lloc d’un dels jugadors que permeten entendre la proposta de l’Andorra, Martí Riverola. A continuació, Forgas va gaudir de la primera ocasió clara per avançar als tricolors, però la seva rematada de cap a centrada de Jilmar va sortir lleugerament desviada.

 

Sis minuts després i en una jugada aparentment controlada, Musa no va tapar a Lozano en la combinació local entre Eduardo Espiau i Sergio Lozano a la banda dreta i el migcampista va sorprendre Ratti amb un potent xut al 65’. La resposta de Gabri va ser efectuar un doble canvi al 75’ que resultaria en una modificació de sistema: Bessone i Forgas fora i Moha i Víctor Casadesús a dins.

Així doncs, l’Andorra va perdre la seva referència a dins de l’àrea rival en cadascuna de les centrades laterals de Jilmar i Miguel Loureiro, mentre que els locals buscaven matar el partit al contracop. De fet, qui més a prop va estar d’aconseguir el premi de l’empat va ser el migcampista Andrés García, amb una falta precisa al minut 80, però la pilota va sortir fregant el travesser. 
 

Vuit minuts més tard, Mukwelle Akale i June-Hyuk Ahn van crear una jugada carregada d’elements tècnics per fer el gol de la tranquil·litat, però Ratti va tornar a imposar la seva llei amb una gran aturada. Finalment, l’Andorra no va poder empatar i ja sumar sis partits sense guanyar en una segona volta que cada vegada l’allunya més d’un play-off d’ascens, que ara queda a set punts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT