PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’equip Reale Avintia Racing dona gas a Andorra la Vella

L’equip confia a obtenir almenys alguna sisena posició i Cardelús es mostra molt ambiciós

Per Miquel López-Egea

El pilot Emilio Zamora meravella el públic amb les seves acobràcies.
El pilot Emilio Zamora meravella el públic amb les seves acobràcies. | MARICEL BLANCH

Andorra la Vella es va tornar a convertir ahir en capital del motor, ja que va acollir la presentació oficial de l’equip Reale Avintia Racing, que va servir perquè els pilots Tito Rabat i Johann Zarco firmessin autògrafs a l’afició i perquè el pilot Emilio Zamora meravellés al públic amb una exhibició d’acrobàcies sobre les dues rodes al carrer Maria Pla de la capital.

Aquesta temporada, l’equip Reale Avintia Racing, que compta amb el resident Rubén Xaus com a director esportiu, tindrà a Rabat i a Zarco. El primer es va incorporar al circuit professional de motos el 2005 i va ser el 2016 quan va fer el salt a Moto GP, on des del 2018 competeix pilotant una Ducati amb l’equip Reale Avintia Racing, mentre que el segon és el gran fitxatge de la temporada. Zarco disputarà la quarta temporada a la categoria reina del Mundial de motociclisme. Els pilots s’estrenaran el 8 de març al Gran Premi de Qatar. A més, en el Mundial de MotoE, l’equip compta amb Xavi Cardelús.

En aquest sentit, Zarco va comentar que «les motos són molt maques» i va destacar que a la presentació al Principat «ha vingut molta gent, ha estat un plaer estar amb els fans». Respecte a la temporada, va destacar que «la moto té un potencial enorme, tinc ganes de començar i veure el nivell competitiu amb els primers temps». «L’objectiu serà primer estar entre els deu primers, després els cinc i mirar perquè no, somiar amb un podi, si faig un bon treball, puc estar al màxim», remarcava.

En aquesta línia, Rabat va assegurar que «és una presentació tradicional molt maca a Andorra que s’hauria de mantenir perquè ara s’està perdent». «M’han encantat els colors de la moto, espero tenir bons resultats. L’expectativa és treure el 100% del rendiment de la moto, de l’equip i de mi. Motivats, farem molt bones carreres», afegia.

Per la seva banda, Xaus va destacar que «amb el poc temps que hem tingut, hem fet una bona presentació que volíem compartir amb el país». Respecte als objectius, va revelar que hi ha hagut molt bones sensacions, «hem de tenir calma pensant en els podis, si som realistes, la competició és molt forta, si fem una posició entre la vuitena i la dotzena, i si cauen tres, som sisens, ens emportem una medalla».

Respecte a Cardelús, va explicar que «hi ha molt bon nivell al Mundial». «Si aconseguim que estigui entre els deu primers i que de tant en tant quedi vuitè, serà un molt bon resultat», destacava.

Optimista

Cardelús va explicar que «estic molt il·lusionat per tornar a fer una presentació a Andorra». Respecte a la competició va dir que «estic segur que ho faré bé», encara que «amb la majoria de pilots ja hi he competit, però no ho veig lluny». «Estic entrenant amb moltes ganes perquè després d’un any difícil, crec que venen coses bones. La meva manera de treballar ha canviat i això m’ajudarà molt. Sóc molt ambiciós», concloïa el pilot.

PUBLICITAT
PUBLICITAT