PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Casasayas guanya el concurs de cartells del FeMAP

‘Corxera dels Pirineus’ serà la imatge de la desena edició del festival

Per El Periòdic

‘Corxera dels Pirineus’, el cartell guanyador.
‘Corxera dels Pirineus’, el cartell guanyador. | FeMAP

La imatge de la desena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) serà Corxera dels Pirineus, de l’andorrà David Casasayas, que va guanyar el concurs de cartells de l’esdeveniment. En anteriors ocasions ja havia participat en el certamen, i fins i tot el 2016 va vèncer amb l’obra Violí del Pirineu. El primer premi estava dotat amb 1.500 euros.

El cartell guanyador mostra una nota musical creada amb elements naturals extrets de la natura del Pirineu, que agafa vida pròpia i es converteix en un símbol que transmeten els dos elements principals del festival, la música i la natura. Casasayas exposava que la imatge la va treballar de la manera més directa possible, sense elements sobrants ni decoratius, per potenciar el concepte i captar l’essència de la naturalesa de la millor manera possible.

El concurs va comptar amb quasi una vintena d’artistes. Els finalistes van ser La daina i el gall fer de Marta Castro, escollit per votació online, i pel que fa els que sortien a partir de la votació de jurat estaven Muntanya musical de l’andorrà Josep Maria Baró, L’hora isarda de Tània Manzanal, Els clàssics mai fallen de l’andorrana Alexia Navarro i El Clavicèmbal de Núria Cerdà. 
El jurat va valorar els cartells tenint en compte criteris d’originalitat, composició, impacte visual, claredat del missatge i ús d’elements relacionats amb el territori pirinenc, la seva cultura i iconografia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT