PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Temps per somiar

El MoraBanc torna a trobar-se en el retorn a la Copa del Rei a Hierrezuelo, l’àrbitre del ‘campo atrás’

Per Miquel López-Egea

Els jugasdors del MoraBanc a la fan zone, ahir.
Els jugasdors del MoraBanc a la fan zone, ahir. | BCA

El MoraBanc Andorra compleix avui el somni de jugar la Copa del Rei. Ho fa contra l’Iberostar Tenerife a Màlaga, amb la idea de guanyar-se un bitllet per a la semifinal de la competició. Els tricolor tornen a jugar el trofeu després del famós campo atrás i per coincidències de la vida, l’ACB va designar ahir com a àrbitre principal a Daniel Hierrezuelo, qui va ser el col·legiat en aquell polèmic enfrontament.

Com a mala notícia per als tricolor, no podran comptar amb els serveis de David Jelínek, que arrossega un procés víric i que pugui jugar ha quedat pràcticament descartat. En aquest sentit, Rai Carrasco, del filial, serà qui el substituirà. Per altra banda, l’Iberostar Tenerife de Txus Vidorreta i Gio Shermadini arriba amb la moral pels núvols i és el principal favorit després que els canaris hagin aixecat la Copa Intercontinental de la FIBA.

En aquest sentit, l’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va explicar ahir que «està clar que trobarem a faltar el David, és molt important per a nosaltres». «Hem d’estar preparats perquè és un partit, és la Copa i segur que tenim il·lusió i ganes de jugar, estarem preparats», afirmava i afegia que «espero que sigui diferent del de la primera volta de la lliga, especialment pel resultat». «El matx serà molt diferent pels jugadors», assegurava mentre destacava que «hem de fer les nostres coses el millor possible, són un equip molt tàctic, amb talent i experiència». «Hem de competir amb les nostres armes», reiterava. Així mateix, va manifestar que «tenen una mica favoritisme però no ens preocupa perquè ens hem de centrar en com jugar». «Ens hem guanyat estar aquí, vull que l’equip gaudeixi i que facin molt bon bàsquet», sentenciava.

Per la seva banda, Nacho Llovet va explicar que «la gent està molt contenta» i que «hi ha molt bon ambient». «Estem amb màxima motivació», opinava, encara que recordava que la baixa de Jelínek «és mala sort», «intentarem dedicar-li una victòria, entre tots farem que es noti el mínim possible», afegia. «Depenem de la nostra energia, hem d’estar concentrats per no tenir parcials negatius. Marcelinho Huertas és una de les claus perquè porta la batuta de l’equip, mentre que Shermadini és molt perillós», explicava. «És un equip complet, per això ens hem de mirar a nosaltres», aclaria.

Per la seva part, Moussa Diagne, va comentar que «tenim ganes de començar, volíem que arribés el moment, estem sense pressió». «A la Copa no hi ha favorits, tots els equips que es classificaquen per a la competició ho són, cadascú es mereix estar a la final perquè han lluitat des del primer dia i per això estan aquí», insistia. «Treballarem i serem humils, això és el que ens ha portat fins aquí», remarcava.

A més a més, Dejan Todorovic va explicar en la mateixa línia que «arribem molt bé, mentalment últimament juguem bé». «Anirem a competir, els objectius són molt clars encara que sabem al rival al qual ens enfrontem», afirmava i recordava que «hem d’arribar amb intenció de demostrar que ens mereixem estar allà».

Per un altre costat, ahir es van definir els dos primers semifinalistes en dos duels molt emocionants, de manera que el València Basket de Quino Colom, després de destronar per sorpresa al Barça per 78 a 82, s’enfrontarà al Reial Madrid que va vèncèr per 93 a 83 al Retabet Bilbao Basket.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT