PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Samaranch defensa «una candidatura Pirineus -Barcelona de territori»

Recorda que un dels punts a favor és que inclou Andorra, França i Aragó

Per El Periòdic

El vicepresident del COI, Juan Antonio Samaranch.
El vicepresident del COI, Juan Antonio Samaranch. | Roman

El vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch,  va assegurar en una xerrada al Círculo Ecuestre de Barcelona que la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 «no té menys possibilitats que les altres». «Aquí han vingut tècnics de totes les federacions internacionals d’esports d’hivern, han vist el projectes, les instal·lacions, el territori i no hi ha cap motiu perquè no es pugui organitzar uns Jocs de primer nivell». Respecte a la candidatura va destacar que un dels punts a favor és que «compta amb un projecte de territori, no de ciutat». «Inclou Andorra, el Pirineu aragonès i també el francès, que a més combina amb el prestigi de la marca Barcelona com a gran ciutat», aclaria.

Així mateix va insistir que tot i que Salt Lake City (Estats Units), Sapporo (Japó), Oslo (Noruega) i Estocolm (Suècia) han mostrat el seu interès per presentar la candidatura, «no es pot descartar a cap». «La candidatura de Barcelona compta amb el fet que els Pirineus són verges des del punt de vista olímpic. És un territori tradicional dels esports alpins on encara no s’han fet uns Jocs i a molts membres del COI i de federacions internacionals els agradaria desenvolupar i potenciar les activitats als Pirineus», va manifestar. Així va instar a totes les institucions a remar en la mateixa línia i va recordar que organitzar uns jocs costa uns 1.450 milions d’euros, encara que la despesa es recupera amb patrocinis i l’aportació del COI, de 950 milions. També va aclarir que es necessitaria una nova Vila Olímpica.

Els Jocs no perillen

Samaranch va voler assegurar que «per ara no perillen els Jocs Olímpics de Tòquio 2020» pel coronavirus Covit 19. Yoshimo Mori, president de l’esdeveniment, també ho va recordar ahir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT