PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ginesta descarta tornar al Ral·li Dakar com a pilot

Amb problemes a l’esquena, seguirà vinculat al raid com a ‘team manager’

Per Miquel López-Egea

El cap de Govern, Xavier Espot, saluda al pilot Albert Llovera.
El cap de Govern, Xavier Espot, saluda al pilot Albert Llovera. | MARICEL BLANCH

En el reconeixement que el Govern va fer ahir als pilots andorrans i residents que van participar en la darrera edició del Dakar, el pilot de camions Jordi Ginesta va explicar que «ho fem el millor que podem, sempre ens fa il·lusió una acció així». En aquest sentit, va revelar que «segurament tornaré al Dakar com a Team Manager, no com a pilot, no perquè no vulgui sinó per la meva esquena». «Vaig tenir un accident l’any 2015 i tinc una vèrtebra bastant tocada, he de fer una ressonància i si s’ha mogut segurament no participaré mentre que si no ho ha fet, ja ho veurem», aclaria. «Estic molt content amb aquest equip, he plegat de pilotar amb qualsevol equip», afegia.

Per un altre costat, el resident i director del Dakar, David Castera, va explicar «que estic molt content pel canvi de recorregut a l’Orient Mitjà, era un desafiament molt gran perquè hi havia una sèrie de problemes logístics que hem hagut de canviar». «L’any vinent canviarem, segurament tindrem un nou país. La idea és poder fer tot l’Orient Mitjà, parlem amb Jordània, els Emirats Àrabs Units i Oman, estem amb converses per veure com organitzem el pròxim Dakar», afegia.

El paper dels residents

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar que «era important que es pogués fer un reconeixement del fet que hagin portat el nom d’Andorra tan lluny als participants independentment de la nacionalitat, amb el vincle comú de la bandera».

En aquesta línia, va indicar que incloure els residents «forma part de la normalitat del nostre teixit esportiu». «Hi ha gent molt vinculada que opta per Andorra com el seu país de residència», insistia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT