PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'Executiu avança 4,4 milions d'euros per reconstruir la Portalada

L’Executiu deixa el cas en mans de l’asseguradora i confia recuperar la inversió realitzada més endavant

Per Elisabet Cortiles

El ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa d’ahir. | SFGA/CEsteve

La reconstrucció de la zona de la Portalada costarà gairebé cinc milions d’euros. L’Executiu preveu avançar 4,4 milions durant aquest any per a fer les obres d’ancoratge definitiu i la construcció d’un mur pantalla d’entre cinc i nou metres, a més d’estabilitzar el talús de la zona nord amb una escullera. Tal com va detallar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, «d’aquests 4,4 milions, es van invertir 500.000 euros en les primeres actuacions que es van dur a terme quan es va produir l’esfondrament».
 

Es preveu que les obres s’adjudiquin abans de l’aprovació dels pressupostos i s’acabin en un any

Al cost total se li haurien de sumar les despeses indirectes que suposen les hores invertides dels cossos de seguretat i del dispositiu d’emergència que es manté operatiu des del passat 10 d’agost, i que encara no estarien comptabilitzades. Jover va assegurar que l’Executiu té intenció d’adjudicar les obres «abans de l’aprovació dels pressupostos 2020». Es preveu que els treballs de l’empresa que guanyi el concurs públic no haurien de superar els dotze mesos. El Govern acceptarà propostes fins el 19 de març.

Responsabilitat jurídica /
El ministre portaveu va avançar que per tal de recuperar els diners públics invertits en arreglar la Portalada, a partir d’ara l’asseguradora s’encarregarà d’identificar els responsables de l’accident. D’aquesta manera, Jover va voler deixar clar que qualsevol acció judicial que dugui a terme l’asseguradora no comptarà amb l’acompanyament de l’Executiu. «Ho deixem en mans de l’asseguradora. Nosaltres ens hem centrat en la tasca de prevenció», sentenciava. 

Carretera de Fontaneda /
D’altra banda, Jover també va anunciar que el Govern habilitarà un pas alternatiu a la carretera de Fontaneda per evitar un tram de la via que està malmès. Tot i que la titularitat de la via és del Comú de Sant Julià de Lòria, és l’Executiu qui s’ha de fer càrrec del seu manteniment, després que les darreres setmanes es detectés un deteriorament sobtat de la calçada. Es procedirà a l’execució directa i immediata de les obres, que s’espera que puguin començar dilluns vinent i allargarse tres setmanes. Es vol construir un tram d’uns 80 metres de llargada i 4 d’amplada a tocar de la carretera actual per a permetre el pas de vehicles . 

Altres notícies del Consell de Ministres:

Neteja a l’Escola Francesa d’Ordino /
En les pròximes setmanes es durà a terme una neteja intensiva dels sistemes de ventilació de l’Escola Francesa d’Ordino, afectada pel brot d’urticària, i es tornaran a fer anàlisis del recinte. Si les proves donen negatiu, es reobrirà l’accés a les aules que continuen restringides. 

El Govern fa pinya amb Cristina Rodríguez /
Arrel de la dimissió de Cristina Rodríguez en el càrrec de presidenta de la comissió per a la Unesco, el ministre Jover, va manifestar que respecten la seva decisió i la troben «comprensible, davant la reacció dels mitjans». La contractació de Rodríguez va estar envoltada de polèmica pel procés de selecció seguit.

Acceptada la petició de la CEA i l’USdA /
L’Executiu modificarà el Decret laboral del dia de la Constitució per tal que els treballadors puguin escollir el festiu compensatori a canvi d’anar a la feina el 14 de març, en el cas que l’empresa treballi. Era una petició que, per primera vegada, van fer conjuntament la patronal i el sindicat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT