PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’alternativa als Serradells és portar la natació a Sant Julià o Encamp

Riva emet un missatge de tranquil·litiat i reconeix un pla per si les obres no estan acabades a temps

Per Miquel López-Egea

Competició a la piscina d’Encamp, on es podrien disputar les proves de natació dels Jocs.
Competició a la piscina d’Encamp, on es podrien disputar les proves de natació dels Jocs. | TONY LARA

Després de les inquietuds mostrades per la Federació Andorrana de Natació (FAN) per la possibilitat que les obres dels Serradells no puguin estar acabades a temps de cara als Jocs dels Petits Estats, fet que comportaria no tenir una piscina olímpica, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva va emetre «un missatge de tranquil·litat» i va revelar a EL PERIÒDIC un pla alternatiu per poder acollir les proves de natació al Principat.

Les competicions s’haurien celebrar en piscina curta, un fet que implicaria haver d’homologar-les

En aquest sentit, va assegurar que «la comunicació amb el Comú d’Andorra la Vella és continuada i constant perquè ens fan arribar notícies en les quals tot i que hi ha hagut aquests incidents a l’hora de seguir els treballs de construcció, segueixen pensant i treballant amb la idea que sigui possible celebrar les proves natació als Serradells». Per tant, va revelar l’existència d’un pla B: «En la darrera reunió del comitè organitzador del patronat dels Jocs es va deixar constància del fet que a mesura que es vagin avançant els treballs i si es veu que no pogués estar enllestit, malgrat que la premissa és que hi sigui, també hi hauria dos altres comuns que de manera alternativa podrien acollir les proves de natació», com serien Encamp o Sant Julià de Lòria, ja que «les piscines podrien complir els requisits que es demanen».

En aquest context, Riva va aclarir que «no serà amb les mateixes condicions que els Serradells però seria una piscina que homologaria l’organització dels Jocs i en aquest cas els comitès olímpics ho donarien per vàlid». Per tant, segons la ministra, «es podrien utilitzar». «Reitero que és una opció B perquè de moment, les informacions que ens arriben des del comú és que intensificaran els treballs i seguiran de manera molt continuada perquè de seguida puguem saber si és viable que les proves puguin ser allà», insistia.
Aquesta decisió sens dubte portarà polèmica perquè des de la FAN s’ha insistit diverses vegades en el fet que les proves han de ser en una piscina olímpica homologada de 50 metres. A més, seria la primera vegada en la història d’aquesta cita que les proves de natació es farien en piscina curta. Segons Hocine Haciane, exnedador i tècnic de l’entitat, «la piscina no quedaria homologada perquè el tema és que ha de ser de vuit carrers i no de sis com passa a Sant Julià i Encamp». També va recordar que «ha d’haver-hi un cert espai pel tema de grades de públic i dels esportistes». «Encara que sigui una competició oficial, la piscina ha de tenir unes dimensions que no té una altra piscina que no sigui els Serradells, la podran fer però no serà una homologada ni aprovada per la FINA», avisava.

El Govern afirma que els comitès nacionals acceptarien el canvi de tamany de la infraestructura

En aquest aspecte, va dubtar de la viabilitat de la competició i va explicar que «s’haurà d’enviar un escrit al Comitè Olímpic Internacional i explicar el que passa amb la piscina d’Andorra». «Aquestes competicions són homologades per les federacions internacionals de cada esport perquè són vàlides per fer mínimes, i en aquest cas, perquè sigui així ha de complir uns requisits. És inviable una altra piscina que no sigui els Serradells, amb una de 25 no pot ser», reiterava i advertia del fet que en cas de fer-se d’aquesta manera «la natació no quedarà com un esport homologat».

Així mateix, va aprofitar per recordar que «Andorra té una oportunitat per quedar bé internacionalment». «No hem de deixar de costat la part de turisme que pot aportar l’esport. Hi ha molts països que aposten per  l’esport com a objectiu de turisme, Andorra té totes les capacitats. Això enlletgirà la nostra imatge. És una bona plataforma per donar-nos a conèixer dins de l’esport perquè entrenem en alçada, tenim bon  clima, bones infraestructures i no hi ha contaminació. S’estan perdent nedadors per la falta d’instal·lacions», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT