PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un brot de galteres contagia 72 persones i manté 21 sota sospita

En el que portem d’any hi ha quatre vegades més casos que en tot el 2019

Per Elisabet Cortiles

El servei d'urgències de l'Hospital Meritxell
El servei d'urgències de l'Hospital Meritxell | MARICEL BLANCH

A l’alarma pel coronavirus Covid19, al Govern li suma una nova preocupació. El ministre portaveu, Eric Jover, va confirmar ahir que des de l’inici del 2020, els casos de galteres (o parotiditis en el seu nom científic) han estat «molt superiors als registrats els anys anteriors». En aquests moments i segons l’Executiu, dels 93 casos que hi ha sota sospita, 72 estarien confirmats.

Jover va detallar que la xifra és «força més elevada» respecte els 20 casos de l’any passat o els 31 del 2018. Per a ser més exactes, els contagiats en dos mesos són quatre vegades més que en tot el 2019. 

Sense un origen comú /
Malgrat assegurar que «els protocols garanteixen el bon funcionament de la prevenció d’aquesta malaltia», el ministre portaveu no va ser capaç d’identificar una causa específica que justifiqui l’important augment de casos. «No hi ha hagut un focus concret», puntualitzava Jover. El ministre portaveu va explicar que tenen registrat més d’un cas en una mateixa empresa i a partir dels dos casos «es proposa una política de revacunació del personal perquè la vacuna té un efecte memòria que es va diluint en el temps i el que fem és proporcionar una mesura al nostre cos per combatre la malaltia amb els efectes més lleus possibles en el cas que ens contagiem».

Des del Govern es recomana aïllar la persona que pugui estar incubant les galteres per evitar que el virus s’expandeixi. Jover no va voler confirmar ni desmentir si diversos funcionaris d’un mateix departament van patir parotiditis o es troben de baixa per culpa de la malaltia, que és comuna entre els infants però pot aparèixer en qualsevol edat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT