PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neguit a la FAN per la incertesa amb les obres dels Serradells

Els nedadors andorrans manifesten la indignació pel fet que la piscina no sigui una prioritat pel Comú

Per Miquel López-Egea

La piscina dels Serradells després de l’incendi que va acabar amb la instal·lació.
La piscina dels Serradells després de l’incendi que va acabar amb la instal·lació. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La Federació Andorrana de Natació (FAN) i en especial els seus nedadors estan molt preocupats pel fet que la piscina dels Serradells podria no estar disponible de cara als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021, sobretot després que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, reconegués en una entrevista que creu que la piscina estarà enllestida de cara a l’esdeveniment però que «no és la meva prioritat», encara que va remarcar que «l’important és tornar a tenir -la», que «esperem que torni a ser tan fabulosa com era» i «que m’agradaria que estigués acabat, crec que pot estar-ho», de cara als Jocs.

En aquest sentit, d’aquí a dues setmanes el Comú tindrà la proposta d’adjudicació dels treballs sobre la taula i, a partir d’aquí, es podrà saber si finalment Andorra podrà comptar amb una piscina olímpica de cara a la competició. En aquest context, des de la corporació van indicar a EL PERIÒDIC que «quan se sàpiga tot, es podrà treballar amb un pla B», però que «ara és prematur perquè no se sap». «Encara queda temps, treballem perquè sigui així però no es dirà res fins que se sàpiga, llavors treballarem amb alternatives», aclarien. A més a més, el director executiu dels Jocs, Josep Besolí, va afirmar que des del comú «no ens han transmès cap inquietud» i que «tot segueix el curs previst».

L’organització espera poder disposar de la piscina encara que no hi ha una alternativa en cas de no poder-hi comptar

En aquest context, Xavier Torrallardona, director tècnic de la FAN, va reconèixer que «estem molt preocupats» però va confiar en el fet que «al final la podrem tenir». «Tenim confiança en el fet que es farà i que es realitzarà l’esforç perquè puguem nedar, perquè és la il·lusió de tots els nedadors andorrans», remarcava i destacava que «estem treballant en el projecte d’Andorra 2021, estem confiats perquè els nedadors andorrans puguin defensar el seu país a Andorra». També va recordar que des de l’incendi dels Serradells «no tenim un lloc on poder entrenar, sempre manifestem aquesta necessitat, no és nou d’ara i els nedadors diuen el que jo estic dient, perquè tots volem nedar i defensar Andorra als Jocs».  

D’altra banda, va comentar que «no sé si països com Luxemburg o Islàndia estarien d’acord amb el fet de no trobar una piscina en condicions» i va opinar que «no em plantejo una altra alternativa que no sigui a Andorra». Així, va subratllar que «no es pot fer en una piscina de 25 metres» perquè no hi ha cap instal·lació que compleixi els requisits al Principat.  «Estem treballant amb el Comitè Olímpic Andorra i amb el Govern per organitzar la competició», va reiterar i va aprofitar per recordar que tenir els Serradells «implicaria que molta gent vingués a entrenar i a competir a Andorra». «Esperem l’esforç, tenim la il·lusió que hi sigui», puntualitzava. 

Malestar dels nedadors

En aquest sentit, els nedadors de la FAN també es van mostrar molt indignats amb la situació. Bernat Lomero va assegurar que «estem molt preocupants». «Entenc que el fet que s’incendiï no és culpa del Govern ni de la FAN però el que si tenen és part de culpa en el fet que no s’hagi començat a arreglar», va criticar i va recordar que «altres obres, com la plataforma de Soldeu, es van construir aviat». «Estem preocupats perquè no podem entrenar ni competir i això afecta la preparació dels Jocs Olímpics, dels Europeus i a llarg termini, dels Jocs dels Petits Estats», afegia i recordava que «la FAN n’és conscient, crec que uns Jocs sense natació perdrien molt». «Quan hi ha hagut interès, s’han fet obres grans, s’ha intercedit i s’ha solucionat molt més ràpid», reflexionava.

En aquesta línia, Mònica Ramírez va demanar que «si no es fa la natació que m’avisin» perquè «si segueixo practicant aquest esport, és per Andorra 2021». «Em faria molta il·lusió acabar la meva carrera esportiva allà», va afirmar i va destacar que «ens frustraria perquè no és culpa nostra». «Ja fa un any i mig de l’incendi, seria preocupant que no arribés per als Jocs», va manifestar i va recordar que «hem hagut de marxar del país per no tenir-la». En aquest aspecte, va recordar que «tan sols em donen 2.500 euros de beca». «M’està costant molts diners viure a Barcelona, no en tinc per estar entrenant sense treballar. Cansa sacrificar-ho tot per nedar», destacava amb contundència, recordant que «l’ajuda és poca, sobretot si ho comparem amb altres esports. Ens hem hagut de buscar la vida com hem pogut». Per tant, va insistir en el fet que «em frustraria que no es faci la natació perquè el que fa il·lusió és competir al teu país».

Així mateix, Nàdia Tudó va explicar que «després d’haver competit en dos Jocs, considero que l’únic lloc possible seria els Serradells, no tenim cap piscina de 25 metres que tingui la capacitat, és una competició d’alt nivell, sobretot tenint en compte que serà any de Mundial i la gent voldrà una piscina de 50 metres per fer mínimes». A més, va reiterar que es necessita una piscina «per la qualitat i la imatge que volem donar com a país». «Estic preocupada per la situació, tenim molta gent jove pujant. Tenint una piscina en condicions, podríem competir a casa i fer algunes medalles més que a Montenegro», reiterava. «Entrenadors d’altres països sempre ens pregunten per la piscina», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT