PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera reunió per ampliar el servei mèdic als pacients de la Seu

El ministre Benazet i el seu homòleg espanyol fixen data per a l’acord

Per Elisabet Cortiles

El servei d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
El servei d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

El Govern va confirmar ahir que en les pròximes setmanes hi ha prevista una reunió entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el seu homòleg espanyol per poder fixar l’acord sanitari que permetria als pacients de la Seu d’Urgell utilitzar l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Actualment la població dels Pirineus només té accés als serveis d’endoscòpia i diàlisi renal, i la intenció és poder ampliar l’atenció mèdica a d’altres malalts.
L’Executiu va fer l’anunci durant la visita a les noves instal·lacions de les sales quirúrgiques de l’hospital, remodelades recentment.
 

Fàbrega: «És una trobada que vam demanar expressament. És una qüestió de vital importància per a la Seu d’Urgell»

La futura trobada entre Benazet i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es produirà  després que, a principis del mes de febrer, el ministre portaveu, Eric Jover, desmentís l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, que havia assegurat tenir un conveni tancat amb la Generalitat de Catalunya per a que Meritxell fos l’hospital de referència de la capital de l’Alt Urgell i els territoris veïns. En aquest sentit, Fàbrega va expressar a EL PERIÒDIC la seva satisfacció perquè «finalment els dos governs, espanyol i andorrà, posessin fil a l’agulla» sobre «una qüestió de vital importància per a la Seu d’Urgell».
 

Ros: «És un acord que ja s’havia plantejat amb l’anterior govern espanyol i es veia amb bons ulls. Tirarà endavant»

«És una trobada que vam demanar expressament i fins i tot li havíem demanat al ministre de Salut andorrà que desencallés la situació», declarava l’alcalde després que l’ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, recordés que només el govern espanyol podia fer efectiu el conveni sanitari. Precisament, Ros manifestava ahir a aquest rotatiu que les sensacions de cara a la pròxima reunió «eren molt positives». «És un acord que ja s’havia plantejat amb l’anterior govern espanyol i es veia amb bons ulls, així que estic convençut que tirarà endavant», sentenciava l’ambaixador. 

Obres al tanatori /
D’altra banda, el Govern va avançar, també durant la visita ahir al bloc quirúrgic de l’hospital, que durant el mes de març, l’Executiu i el comú d’Escaldes faran una visita conjunta a les obres del tanatori i la sala de vetlles, a tocar de la capella de la clínica Meritxell. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va acudir a l’hospital en substitució de Benazet, va detallar que «segons l’empresa constructora i l’equip redactor, la instal·lació s’acabaria en els terminis previstos i sense cap sobrecost massa important».

Es tracta, per tant, d’una obra «que estem satisfets i que era molt important», assegurava Torres. El tanatori que hi havia a l’hospital es va tancar l’any 2014 i tot just fa un any es van començar les obres d’un de nou, amb la previsió que el projecte estigui a punt al març. El nou tanatori tindrà tres zones, una recepció general, vestíbuls compartits i les sales de vetlles, i preveu una connexió directa amb la capella, perquè els familiars hi puguin arribar directament. El ministre també va aprofitar per explicar que l’any vinent es faran treballs al viaducte de l’hospital per evitar filtracions d’aigua a la sala d’actes de l’hospital. «Esperem poder iniciar-ho en el pròxim exercici», sentenciava Torres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT