PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Joe’ Llorente lloa haver jugat en un club que «està adquirint tradició»

L’exjugador, que comparteix el rècord de més partits amb Jelínek, es manifesta «orgullós» d’haver estat tricolor

Per Miquel López-Egea

'Joe' Llorente
'Joe' Llorente | BCA

Coincidint amb el fet que David Jelínek va empatar amb ell com a jugador amb més partits de lliga de la història del club, amb 121, José Luis Joe Llorente només té bones paraules per a l’entitat. Per tant, va destacar a EL PERIÒDIC «l’orgull» de formar part de la història de l’entitat i va recordar que, per a ell, el MoraBanc «és un equip favorit, sempre vull que guanyi». «El miro amb molt detall, com un aficionat més. Quan veig els partits, em poso nerviós. Sempre animo encara que sigui a través de la televisió», va remarcar.
En aquest sentit, va lloar l’entitat i va destacar el mèrit que té durant aquesta segona etapa a l’ACB, en la qual ha estat capaç de «tenir un bloc consistent i de sobreposar-se als mals moments perquè no depenen de dos o tres jugadors». Així mateix, sobre la dada de Jelínek, va recordar que «per a mi no té gens d’importància més enllà dels anys que he estat a Andorra». «El que hagi estat el que més vegades hagi vestit la samarreta és circumstancial. El que sí que és important és haver estat en un club que va adquirint una tradició en el bàsquet, són molts anys en els quals s’estan fent les coses bé. Ho vaig passar molt bé», manifestava i recordava que «van ser molts bons anys, això és el més important». Respecte al rècord que ara compateix, va insistir en el fet que «el bàsquet és un joc d’equip i estar més anys és el que fa és que tinguis més pes. Com més temps estàs, més influent ets. Estic orgullós del que vaig passar a Andorra tot i la lesió que em va fer pols». 

«Juga bé»

Quant a la situació del MoraBanc, va recordar que «està en un nou cicle» i va destacar que «hi ha molta afició, s’està tirant endavant». Esportivament, Llorente veu l’equip «molt bé». «Estan jugant d’una manera molt atractiva per a l’aficionat. És maco veure’ls jugar. Sempre és un afegit per als equips», remarcava i assegurava que «al final és cert que el més important és guanyar, però per a la resta dels aficionats que no veuen un equip perquè guanya, sinó perquè juga bé, això és un valor afegit».

Així mateix, pel que fa a la Copa del Rei, va recordar que «ser-hi és un èxit» i que «tot el que vindrà serà de matrícula d’honor». «Més a llarg termini, el club no pot créixer perquè tot i que es pot pujar un esglaó més i pujar a on està el València o Unicaja, ho té molt difícil davant d’equips com el Barça i el Madrid, que tenen  una gran capacitat econòmica, amb patrocinadors molt potents i que viuen en llocs amb molta població», aclaria i afegia que «estar a dalt no és fàcil per als equips de la zona mitjana, però el MoraBanc s’ha assentat i això és un èxit».

Dues grans èpoques

Els dos jugadors representen les dues millors èpoques del bàsquet del Principat. En la de cada dels noranta, Llorente va ser una figura molt important del Festina Andorra mentre que Jelínek ho ha estat del MoraBanc Andorra. El txec és, sumant totes les competicions, el jugador que més partits ha disputat com a tricolor en tota la seva història. Amb ell va començar la millor època dels andorrans que han arribat entre altres llocs, a les semifinals de l’EuroCup o a disputar dues vegades la Copa del Rei. En aquest sentit, Jelínek va voler destacar que «m’alegro pel fet de ser al club des de fa tant de temps i de fer història amb ells». 

«Sé que per a ells és molt especial perquè és un país que es vol mostrar, estic molt content», afirmava mentre remarcava que ara per ara, «no li dono tanta importància», encara que «algun dia, quan em retiri, la gent em podrà tenir en la memòria i això m’alegrarà molt». «Però ara estic en actiu i espero seguir així molts anys, em queden molts duels amb el MoraBanc», afirmava.

Torna el Champions for Unicef, que enfronta polítics i esportistes amb jugadors del club

S’acosta un dels esdeveniments   clàssic de cada temporada. El Pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany acollirà per segon any consecutiu, el Champions for Unicef, que arriba a la seva sisena edició. Serà el 19 de febrer amb dos enfrontaments, un a les 19.00 hores i el segon les 20.00 h. 

El primer reunirà  personatges destacats de la vida pública com els cònsols Rosa Gili, Laura Mas, Josep Majoral o David Astrié, el ministre Jordi Gallardo o el líder de l’oposició Pere López, entre d’altres.El segon partit serà entre els jugadors del MoraBanc Andorra i una nodrida representació dels millors esportistes del país com Ilde Lima, Pol Espargaró, Àlex Rins, Bernat Loremo, Òscar Casal, Margot Llobera o Clàudia Guri.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT