PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Executiu reactivarà el pla nacional contra la drogodependència

Es reformularan les accions de cada departament i es reforçaran els equips

Per Elisabet Cortiles

Joves consumint alcohol al carrer.
Joves consumint alcohol al carrer. | EL PERIÒDIC

Arrel de les demandes del raonador del ciutadà per ampliar els recursos destinats a la lluita contra les addiccions entre els joves, el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, va confirmar que el Govern reactivarà el pla nacional contra la drogodependència i el presentarà a finals del mes d’abril. L’actual data del 2004 i es va crear per donar una resposta institucional al problema, oferint un marc de treball des de diferents àmbits i amb la implicació de diversos agents.

Sobre l’augment de joves drogodependents, Filloy assegurava que «sense cap mena de dubte, és una situació que ens preocupa i no només perquè el raonador ens ho demani, sinó perquè som plenament conscients de la situació que vivim, avançarem cap a un model que doni millor resposta a aquesta problemàtica». En aquest sentit, el ministre va manifestar que «tenint en compte la nova Llei de seguretat ciutadana i vistes les noves tendències de consum, cal reprendre el pla i donar-li una nova empenta». La intenció del Govern és reforçar els equips de treball i tornar a parlar amb tots els departaments implicats per millorar l’enfoc. 

Comissió Nacional de la Infància /
A banda de la reformulació de les accions, el ministre Filloy va recordar que a partir del març es posarà en marxa la recent creada Comissió Nacional per a la Infància, que se sumarà al pla nacional contra la drogodependència per treballar-hi de forma transversal. La prevenció es considera l’estratègia més important per fer front a aquesta problemàtica, basada en l’educació, especialment a l’escola, i emmarcada en un context de divulgació per a la salut.

PUBLICITAT
PUBLICITAT