PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve remunta 47 posicions per concloure 33è a Falun

Demostra la seva competitivitat després de patir una caiguda i trencar un esquí en els 15 km ‘mass start’

Per Albert Ortega

FAE
FAE | Irineu Esteve durant el Tour Ski a Toblach, aquesta temporada.

El fondista andorrà, Irineu Esteve, va signar la remuntada de la jornada a la Copa del Món disputada ahir a la localitat sueca de Falun al remuntar fins a 47 places després de caure, trencar-se l’esquí i haver de tornar a iniciar la cursa com a 80è. 
D’aquesta manera, Esteve es movia en posicions còmodes quan de sobte va patir una caiguda a conseqüència d’un rival i va haver de canviar-se l’equip al trencar un esquí per tornar a sortir com a últim classificat. Seguidament, Esteve, ja recuperat, va començar a avançar rivals i signar una extraordinària remuntada fins a retallar terreny quilòmetre a quilòmetre en els 15 quilòmetres en mass art. 

Així, l’esportista tricolor va aconseguir una meritòria 33a plaça després de remuntar 47 llocs i quedar-se molt a prop, només a dos segons, de la 30a posició que donava accés als punts de la Copa del Món. En aquesta línia, Esteve va completar la cursa amb un temps de 34.57 minuts, a 1.46,8 del guanyador de la competició, el rus Alexander Bolshunov (33.10,3), i a dos segons de la 30a plaça que va ocupar l’italià Francesco De Fabiani, amb una diferència d’1.44,4. 

Copa d’Europa

D’altra banda, ahir també es va disputar la segona prova de la Copa d’Europa femenina i masculina a Tarvisio, Itàlia, amb la presència de Carola Vila en la categoria absoluta i de Quim Grioche en la categoria júnior. Tanmateix, Carola Vila va signar una 18a posició en els 7,5km patinadors, mentre que Grioche va ser 57è en els 10km patinadors. Carola Vila, que abans dissabte va ser 17a en aquesta cita italiana de la Copa d’Europa, ahir en la segona jornada es  va mantenir dintre de la seva regularitat en finalitzar els 7,5km patinadors en la 18a plaça. 

L’andorrana va arribar a meta amb 20.51,4, a 1.14,3 de la guanyadora, la italiana Elisa Brocard (19.37,1). La tricolor, que es movia entre les 15-17 primeres, va caure en la part final i va finalitzar en la 18a posició. En la prova júnior masculina, Grioche va estar a 4.40,2 del vencedor, l’italià Davide Graz.

Pel que fa a la valoració del cos tècnic sobre la competició, l’entrenadora Laura Orgué va indicar que «ha sigut una bona cursa de Carola. Estem sent regulars tota la temporada i mantenint bones diferències de temps respecte a les primeres». Tot seguit, Orgué va afirmar que en la cursa d’ahir «s’ha trobat una mica més cansada físicament, però ha rendit molt bé».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT