PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol no descarta la Margineda per fer el recinte multifuncional

Demana al Govern que el seu disseny es consensuï amb el comú d’Andorra la Vella

Per El Periòdic

Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, durant una reunió.
Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, durant una reunió. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va deixar ahir la porta oberta a construir el futur edifici multifuncional a la zona de la Margineda. Tot i que la primera opció del comú seria construir-lo davant del Govern, Marsol va assegurar que «l’opció de la Margineda encara queda oberta, tot i que la primera opció és davant del Govern». En una entrevista quan just fa un mes que es va posar en marxa la nova corporació d’Andorra la Vella, integrada per diferents sensibilitats polítiques, la cònsol major va fer una crida a l’Executiu per a que «el comú pugui parlar amb qui dissenyi l’espai per trobar la fórmula d’integrar el punt de partida del telefèric al Pic de Carroi amb aquest edifici multifuncional».
 

Marsol: «L’opció de la zona de la Margineda encara queda oberta, tot i que la primera opció és davant del Govern»

Marsol també voldria que les obres integressin una passarel·la de connexió amb la plaça del Poble, «perquè no s’hagi de travessar Prat de la Creu per a arribar-hi. És important facilitar al màxim els passos als vianants».
Si finalment el multifuncional no es fa davant del Govern, el comú té la intenció d’aprofitar aquest terreny per a d’altres projectes, com podria ser la construcció d’habitatges amb lloguer assequible. 

Sobre la possibilitat d’enllestir les obres de l’espai polivalent abans de l’estiu del 2021, la cònsol major admetia que «és difícil perquè el Govern encara ha de prendre les decisions, ha d’aprovar el pressupost i s’haurà d’adjudicar» i afegia que «per molt bé que anéssim podríem començar les obres potser a finals d’aquest any o començament de l’altre». Un dels esdeveniments que acolliria l’edifici multifuncional seria l’espectacle estiuenc del Cirque du Soleil, que enguany s’ubicarà a la zona d’aparcament de la Dama de Gel i que ha anat canviant d’espai a falta d’un recinte adequat.

Obra nova /
Marsol també va especificar que en qüestió de 15 dies «podrem anunciar quins terrenys cedirem al Govern per a la construcció d’habitatges per al lloguer assequible». La cònsol va recordar que el Comú d’Andorra la Vella s’hi va comprometre electoralment i «sabem que hi ha aquesta necessitat». Va explicar que estan estudiant la possibilitat de «posar algun terreny al mercat, perquè algun promotor mitjançant un concurs i una concessió, pugui construir habitatge a preu regulat amb unes condicions que es marcaran, i amb la condició que al cap d’uns anys aquesta edificació torni al comú». Marsol va confirmar que hi hauria constructores interessades en el projecte. «Amb la mesura que varem prendre de rebaixar la cessió hem tingut una pujada important de les construccions, però que pràcticament tot ha estat per a compra», concloïa Marsol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT