Els del Principat guanyen l'average contra un rival directe pel play-off

Per Albert Ortega

Dejan Todorovic clava un tir contra el San Pablo Burgos.
Dejan Todorovic clava un tir contra el San Pablo Burgos. | ACB Photo / B.B. Hojas

Visitar el Coliseum de Burgos mai és plat de bon gust. Especialment quan la Copa està tan a prop i representa un partit d'impàs per arribar a Màlaga. D'aquesta manera, el MoraBanc enfrontava un rival directe en la lluita pel play-off. Tot i això, l'inici de partit dels homes d'Ibon Navarro amb un parcial de cinc a zero en contra i un bloqueig a l'hora de trobar cistelles fàcils va ser un preludi del que passaria durant la tarda, amb els del Principat remant a contracorrent per tractar d'apropar-se al marcador.

Així, el notable inici del San Pablo va fer que els tricolors comencessin el matx amb una gran dificultat. El triple de Clark va respost pel de Senglin, però els següents cinc punts de Lima i la seva connexió amb Fitipaldo van obrir bretxa per situar el 12-7 a l'electrònic. Tanmateix, des del primer moment els burgalesos van demostrar la seva potència des del tir exterior fins a arribar al 18-6 amb els punts de Clark i Benite.

Seguidament, Ibon Navarro va demanar un temps mort amb la intenció de reaccionar i capgirar la dinàmica, però Clark va demostrar un nivell immens i el MoraBanc no va ser capaç de retallar distàncies en un primer quart que finalitzaria 25-26 i que marcaria la resta del duel. Això sí, el primer quart també va deixar una fita digna d'elogi, ja que David Jelinek va igualar el rècord històric de partits d'ACB amb els del Principat, 121, a l'igualar a José Luis Llorente.

En el segon quart, el MoraBanc va reaccionar i va lluitar de valent per donar-li la volta al partit. En aquesta línia, Clark va tornar a clavar un triple i a partir d'aquí, els tricolor van aixecar el cap. Així, Tyson Pérez i Musli van retallar distàncies i el triple de Hannah va forçar el temps mort de Peñarroya amb el 28-23.

Després de dues grans accions de Jelinek, els visitants es van arribar a posar 30-27, però els locals van mostrar un bon grau d'encert des del perímetre exterior amb dos triples consecutius de Bassas pel 38-31 i un altre de Clark per allunyar-se de 10 punts, 43-33. En aquell moment, el conjunt d'Ibon Navarro va començar a augmentar el seu grau de concentració defensiva i la seva capacitat ofensiva a la pintura, amb Bandja Sy i Moussa Diagne anotant i imposant-se als seus rivals per arribar amb un 47-41 al descans.

A la tornada de vestidors, la figura de Dejan Todorovic va emergir per posar en greus problemes al San Pablo Burgos. El recital del serbi va anar des d'un alley-op, passant per dos triples i acabant amb una gran defensa fins a aconseguir empatar i remuntar, per primera vegada, el partit a cinc minuts del final del tercer quart.

Després d'aquest excel·lents minuts, el Burgos va tornar a apoderar-se del partit per mitjà d'un fantàstic Rivero i la direcció de Bassas. Els locals es van estirar al marcador i el tercer quart va finalitzar amb un 71-65 amb els dos tirs lliures de Hannah.

En l'últim quart, Todorovic va carregar amb el pes de l'equip per conduir als tricolors cap a la victòria per mitjà de quatre punts seguits, però aleshores el Burgos va encadenar un triple de Bassas, una antiesportiva de Massenat, dos punts més de Bassas i un triple de Clark per posar-se de cara el duel. Així, a sis minuts del final semblava difícil tornar a apropar-se al marcador, però el MoraBanc va tirar d'orgull i d'un gran Todorovic per fer-ho.

Amb els tirs de tres de Bandja Sy i Todorovic i l'esmaixada de Diagne, els d'Ibon Navarro van ajustar el matx amb un parcial de 0-8 per col·locar el 89-86 a dos minuts del final. Desafortunadament, el triple d'un Benite que va estar desencertat la resta del partit a un minut del final va servir perquè el Burgos marxés en el marcador amb un 92-86 i el Morabanc ja no pogués agafar-lo. Això sí, tot i la derrota final per 94-88, el conjunt del Principat manté l'average favorable amb els burgalesos.