Encamp

L'FC Andorra allarga la seva crisi de resultats i perd contra el cuer de la lliga

Els del Principat encaixen un gol al temps afegit per sumar només una victoria en els últims set partits

Per Albert Ortega

Musa disputa una pilota durant el partit.
Musa disputa una pilota durant el partit. | @FCAndorra

L'FC Andorra passa per la seva pitjor ratxa des que iniciar la temporada amb una sola victòria en set partits. Una situació que, conjuntament amb la falta de gol, està allunyant a l'entitat tricolor de les places d'ascens a Segona Divisió a mesura que avança la temporada. Conscients de la decebedora situació per la qual travessa l'entitat, Gabri va tractar de desconcertar al rival, l'AE Prat, amb una petita revolució a l'onze en incloure fins a cinc cares noves respecte al partit d'Ejea: Bessone, Andrés García, Adri Vilanova, Carlos Martínez i Musa.

D'aquesta manera, els del Principat no van entrar de la millor manera possible al duel, ja que van acumular pèrdues molt perilloses en sortida de pilota amb una seqüència d'errades que el Prat buscava aprofitar al contracop. Una situació que es repetiria regularment durant l'enfrontament. Imprecisa com era la iniciació del joc, l'FC Andorra no va modificar la seva sortida de pilota, mentre que el conjunt del Baix Llobregat va fer ús per seguir pressionat molt a dalt als de Prada de Moles.

Amb el nou fixatge tricolor exercint de Rai Marchán en la sortida de pilota, Andrés García s'incrustava entre centrals per mirar de connectar amb Víctor Casadesús a una alçada més del terreny de joc, ja que l'atacant va ser pràcticament un migcampista més. De fet, amb aquesta nova posició, l'exfutbolista del Mallorca entre d'altres va tenir la primera oportunitat del partit al minut 12 amb un xut molt desviat per sobre del travesser.

Tot seguit al minut 16, Casadesús va tornar a ser protagonista amb un gol anul·lat per fora de joc arran d'una gran passada de Bover. Només un minut més tard, Carlos Martínez va estar a punt d'obrir la llauna amb un cop de cap que malauradament va sortir fregant el pal gràcies a la gran centrada de Musa, un dels homes més actius de la tarda.

L'FC Andorra gaudia d'oportunitats, però com ja va passar a l'enfrontament contra el Nàstic, els de Gabri García no eren capaços de concretar. Tanmateix, el Prat va aconseguir sortir en llarg amb una gran descàrrega de Raillo perquè aquest combinés amb Arjona, se la retornés i Ratti hagués de treure la primera mà miraculosa del duel al minut 21.

El conjunt de Gabri buscava respondre a aquest intercanvi de cops, ja que no controlava el partit, així que la combinació Bover-Casadesús va tornar a guanyar protagonisme per, després d'una passada de l'interior i de deixar a dos jugadors a terra, l'atacant estavellés la pilota al pal. Seguidament, el Prat va respondre per mitjà de Arjona i Raillo amb una passada magistral del segon al 31 per demostrar que la seva classificació en aquells moments només era una anècdota, ja que no existia tal diferència sobre el terreny de joc. Així la primera part va acabar amb una gran igualtat entre dos conjunts que necessitaven una victòria per recuperar sensacions i no deixar escapar als seus contraris.

A la represa, els potablava van avisar amb una centrada lateral que, després d'impactar al cos de Bessone, va estar a punt d'acabar en gol al 51. Per la seva part, Iker Goujón va buscar a Carlos Martínez a la següent jugada tricolor, però el davanter va estar desencertat. Així, Gabri va decidir sacsejar al seu equip per esgotar tots els canvis en deu minuts i donar entrada a Moha, Jilmar i el recuperat Ernest Forgas al 70 per mirar de vèncer un partit de poder a poder.

D'aquesta manera i amb tot per decidir als últims 20 minuts, el duel entraria en una fase de bogeria. Així, primer el Prat va aprofitar una defectuosa sortida de pilota en curt de Ratti per recuperar l'esfèric a dalt i fer el 0-1 per mitjà d'Arjona al 76. Només sis minuts més tard i a centrada de Bover, Loureiro connectaria un gran cop de cap a pilota aturada per igualar el matx. Un punt que no capgirava la dinàmica, però que servia per tancar la sagnia.

Quan semblava que l'Andorra havia estabilitzat la situació, Bover veuria la segona tarjeta groga per una falta a la frontal de l'àrea que a continuació, Argilaga va xutar al travesser. Per últim, el partit encara guardaria una sorpresa final. Un acte cruel, però no inesperat veient com s'havia desenvolupat una segona part on l'Andorra mai va arribar a sentir-se còmode sobre el terreny de joc. Així, Raillo va donar el toc de gràcia al conjunt de Gabri Garcia en ser el més murri de tota la classe, recollir una pilota morta a l'àrea i marcar el gol de la victòria al 90. La crisi de resultats i de joc, continua.

Gabri García: "Estem ansiosos"

Gabri García va explicar ahir que "no sabria com definir el partit, és un enfrontament que no ha sigut bo. No estem satisfets". Sobre el resultat final, el tècnic tricolor va manifestar que "hem tingut les nostres oportunitats i al final l'hem perdut". A més, en el cas de la falta de gol, l'entrenador va indicar que "hem gaudit de tres clares i no ho pots fer, passen els minuts i ve l'ansietat". Així Gabri va revelar que "es palpa. Som un equip que està ansiós i es nota, estem imprecisos en moltes fases del joc; la sensació va en contra nostra i ens bloqueja".