PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc busca conquerir una pista maleïda pels tricolors

Els del Principat no han guanyat mai a Burgos a la Lliga ACB, amb dues derrotes en dos partits

Per Albert Ortega

Jeremy Senglin al Poliesportiu d'Andorra.
Jeremy Senglin al Poliesportiu d'Andorra. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc Andorra visita Burgos amb la ment a la Copa, però amb l’objectiu de vèncer a un rival al qual mai ha pogut derrotar a la Lliga ACB. Amb dues derrotes en dos enfrontaments al Coliseum del San Pablo Burgos, el conjunt tricolor té l’oportunitat de conquerir una pista sempre complicada i encadenar fins a tres victòries de manera consecutiva. 
  

Així, després de guanyar al Movistar Estudiantes i al Joventut de Badalona amb un triple màgic de Clevin Hannah, els d’Ibon Navarro volen superar l’última prova abans d’aterrar a Màlaga. Enfront, un rival directe pel play-off dirigit per l’extècnic tricolor, Joan Peñarroya, i que troba en el seu públic la fortalesa necessària per fer del Coliseum una olla de pressió.

Per tant, els burgalesos buscaran retrobar-se amb un triomf per oblidar les dues derrotes seguides a la competició domèstica i continuar amb el rendiment ofert davant el Rasta Vechta per accedir a la següent ronda de la Champions League.


D’aquesta manera, el tècnic ajudant del MoraBanc, Paco Vázquez, va destacar durant la prèvia que el duel d’avui «és un partit complicat a una pista que podem considerar de les més difícils de la lliga». Sobre el paper que juga l’afició local, Vázquez va indicar que «l’ambient que es respira a la pista, la gent i el suport que reben és molt gran».


Això sí, el membre del cos tècnic va afirmar que «anem a fer el nostre treball i seguir en la línia d’aquesta part final de la temporada abans d’arribar a la Copa. Volem acabar aquesta lliga el més fort possible abans de l’aturada». Tanmateix, Vázquez va posar èmfasi en la dificultat del partit, però també en què «l’equip sortirà a guanyar i per això anirà amb tota l’ambició possible per aconseguir-ho». En aquesta línia, el jugador del MoraBanc, Dejan Todorovic, va apuntar que «tots els equips de la lliga són conscients que és un camp molt difícil. Serà més difícil pel suport del públic i anirem a fer un pas endavant cap al play-off».

 
L'anàlisi del rival

D’altra banda, Todorovic va recordar que «aquí vam jugar un gran partit contra ells perquè vam saber aturar els seus punts forts. Per això vam aconseguir guanyar, no veig la raó per no tornar-ho a fer a la seva pista». A més, Todorovic va aprofitar per analitzar al seu contrincant d’avui i va revelar que «és un equip molt perillós des del perímetre exterior, però estem preparats per competir i guanyar el partit». En aquest sentit, el San Pablo Burgos presenta el tercer millor percentatge d’encert des de la línia de tres de la Lliga Endesa (38,05%), només per darrere de Reial Madrid i Real Betis.


Vázquez va avisar que «Burgos és un equip que vol estar allà a dalt, entre els millors». De fet, sobre les seves principals virtuts, el tècnic va apuntar que «interiorment són forts amb Lima i Clark perquè tenen molta intensitat i després, per fora, tenen alguns dels millors anotadors de la competició com Thaddeus McFadden o Vítor Benite, que a més, són molt bons en la direcció del joc».


Fortalesa mental

Al ser preguntat sobre si el triple de Clevin Hannah per donar l’agònica victòria contra el Joventut de Badalona a Europa ha incrementat la moral de la plantilla, Vázquez va respondre que «mentalment els ha refermat, perquè l’equip volia guanyar malgrat no jugar-nos res a nivell competitiu. Va ser important guanyar amb un clutch shoot de Hannah».

Per la seva part, Todorovic va afegir que «amb el seu tir hem guanyat confiança perquè va ser espectacular. Tots som conscients a l’equip que és millor tancar els partits abans, però guanyar així sempre va bé».

Per últim, sobre el seu rendiment en els últims enfrontaments, el serbi va indicar que «últimament he jugat bastant bé individualment, però el que importa de veritat és que l’equip guanya i volem seguir la dinàmica actual». El conjunt d’Ibon Navarro té tota la plantilla disponible després de recuperar a Dejan Musli després de passar una setmana refredat i podria tornar a jugar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT